Ingrediente:
Aluatul necesită următoarele:
450 grame de făină
120 grame de unt
3 gălbenușuri
250 mililitri de lapte
30 grame de drojdie proaspătă
2 linguri de zahăr
esență de rom în funcție de gust
2 linguri de ulei
Un vârf de sare
Ingrediente pentru cremă:
1 pachet de budincă cu esență de vanilie
500 mililitri de lapte
Zahăr, dacă se consideră că este necesar
Fructe (căpșuni sau zmeură) și zahăr pudră pentru decor
Procedeu:
La început, se adaugă zahărul în lapte și se amestecă până se dizolvă complet.
Ulterior, se adaugă drojdia, lăsându-se aceasta să crească o vreme scurtă.
Apoi, se adaugă restul ingredientelor pentru aluat într-un bol, împreună cu drojdia și laptele și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Aluatul trebuie lăsat să crească într-un loc călduros.
Se transferă aluatul pe suprafața de lucru, se întinde un pic și se formează gogoșile.
Se lasă fiecare gogoașă să se umfle pe blat timp de 15 minute.
Apoi se prăjesc în ulei încins pe ambele părți până capătă o culoare aurie.
În paralel, se pregătește crema de budincă cu vanilie folosindu-se lapte și zahăr conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Crema se adaugă apoi într-un săculeț de cofetărie și se lasă să se răcească puțin.
Se face un tăietură la fiecare gogoașă și se adaugă un strat de budincă răcită.
Se adaugă un strat de fructe și apoi un alt strat de cremă.
Se pune capacul gogoșii deasupra, se presară cu zahăr pudră și se servește.
Pentru un gust mai intens, se poate amesteca budinca cu puțină frișcă lichidă și se bate până se obține o cremă spumoasă.
Poftă bună!