Gogoși împletite – Deliciu cu aromă de portocale pe baza de ou, lapte și făină

Ingrediente:

  • făină – 400 g;
  • ou – 1 buc.;
  • zahăr – 2 linguri;
  • ulei vegetal – 2 linguri;
  • unt – 1 lingură;
  • sare – un praf;
  • lapte – 150 ml;
  • drojdie uscată – 8 g;
  • praf de copt – 5 g;
  • suc de portocale – 80 ml.

Mod de preparare:

În lapte preîncălzit se adaugă zahăr, sare și drojdie uscată, apoi se amestecă toate ingredientele până când drojdia se dizolvă complet.

În amestecul de drojdie se adaugă un ou și se amestecă din nou.

Sucul de portocale și uleiul vegetal sunt turnate în amestec, iar ingredientele se combină bine.

Se toarnă în aluat o parte din făină și praful de copt,“h4” apoi se frământă consistent aluatul. Încet, se adaugă restul de făină și se continuă frământarea până când compoziția devine elastică și moale.

La final, se pune untul în aluat și se frământă din nou.

Aluatul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la crescut pentru 30-40 de minute.

După acest interval, se împarte aluatul în 12 părți egale. Fiecare porțiune de aluat se întinde într-o frânghie subțire, se împletesc gogoșile și se așează pe hârtie de copt.

Gogoșile se lasă să crească din nou pentru aproximativ 20 de minute.

Într-o tigaie în care a fost încălzit ulei vegetal, se prăjesc gogoșile pe ambele părți până capătă o culoare aurie.

Gogoșile se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr.

Pentru gurmanzi, această rețetă va fi un deliciu, făcut cu plăcere în confortul propriei bucătării. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: