Vineta este una dintre acele legume care poate fi armonios îmbinate cu vastele opțiuni culinare. Atractivitatea ei nu stă doar în savoarea irezistibilă, ci și în beneficiile pe care le aduce sănătății. De asemenea, când este preparată termic, se obține o adevărată mâncare de regi
Ingrediente:
6 vinete
10 căței de usturoi
500 ml de apă
150 ml oțet
2 porții de ardei dulce măcinat
5 frunze de dafin
4 semințe de piper negru întreg
1 lingură sare
1 lingură zahăr granulat
1 lingură ulei de floarea-soarelui
1 lingură miere
4 bucăți de cuișoare
Mod de preparare:
Începeți cu prepararea marinadei.
Într-o cratiță, amestecați apa, oțetul, sarea, zahărul, mierea și uleiul vegetal.
Adăugați cuișoarele, frunzele de dafin, condimentele și ardeiul.
Dați la fiert și apoi lăsați să se răcească.
Între timp, decojiți vinetele.
Apoi, spălați-le din nou și pregătiți-le așa cum urmează.
Tăiați vinetele în fâșii de aproximativ 1 cm grosime.
Adăugați sare și lăsați-le să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.
Încălziți o tigaie și prăjiți feliile de vinete pe ambele părți până se înmoaie.
Tăiați usturoiul curățat în feliuțe subțiri și pregătiți un vas adânc.
Turnați marinada răcită în acest recipient și așezați feliile de vinete prăjite în el.
Distribuiți usturoiul pe fiecare felie de vinete.
Plasați recipientul cu vinete în frigider și lăsați-l să se marineze timp de cel puțin 1 zi, sau cel mult 5 zile.
Dacă procedați corespunzător cu marinarea vinetelor, veți obține o adevărată delicatesă.
Puteți prăji vinetele marinate în acest mod sau le puteți găti în diverse sosuri, cum ar fi preferința voastră.
Noi recomandăm să tăiați vinetele marinate în cuburi și să le prăjiți în ulei împreună cu usturoi proaspăt.
Așa că, pregătiți-vă papile gustative pentru un deliciu de neuitat!