Îmbogățește-ți bucătăria de post cu o supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște în perioada de post este un deliciu ce se potrivește perfect fiecărei mese. Este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a rămâne sătios și mulțumit, chiar și în cele mai stricte zile de post. Îți oferim o rețetă extem de simplă și rapidă pentru a prepara o supă deosebită de roșii cu găluște. Haideți să învățăm împreună cum se prepară această delicatesă:

Elementele de care ai nevoie:

2 morcovi, 2 cepe, un păstârnac, o țelină, un kilogram de roșii, o legătură de pătrunjel

Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, o lingură de amidon, o ceapă tăiată mărunt

sare, piper și boia de ardei, conform preferințelor tale de gust

Secvența de pregătire:

Crearea supei de roșii cu găluște pentru post este un proces extrem de simplu și rapid, care produce un rezultat delicios. Evident, gustul și textura găluștelor post va diferi de cea tradițională, dar asta nu le face mai puțin delicioase, ci doar…diferite.

Începi procesul prin tăierea mărunt a cepei, morcovului, păstârnacului și țelinei (ultimele trei pot fi chiar date pe răzătoare, dacă găsești procesul mai simplu). Roșiile trebuie fierte 2 sau 3 minute pentru a putea fi decojite ușor.

Se adaugă condimente precum sare, piper și boia de ardei, iar acestea sunt lăsate la călit în oală, până când se înmoaie.

Urmează adăugarea a peste 2 litri de apă peste ingredientele deja călite. După 10-15 minute de fierbere, roșiile decojite și fierte sunt pasate și se îmbină cu legumele deja pregătite.

Între timp, ai ocazia să te concentrezi pe găluște. Astfel, făina se combină cu grișul, amidonul și ceapa fin tocată împreună cu o cantitate mică de apă călduță. Acest amestec va produce o pastă omogenă.

Imediat ce obții amestecul homogen, poți forma găluștele cu ajutorul unei linguri și să le adaugi în oala cu supă. (Atenție! Dacă lași acest amestec să stea prea mult timp, găluștele vor deveni tari.)

Găluștele se lasă la fiert între 5 și 10 minute. După acestea, focul se stinge. La final se adaugă pătrunjelul proaspăt tăiat, se acoperă oala și se la lasă așa pentru încă 5 minute.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: