Învățați să preparați langoși delicioși cu brânză și smântână, care vor încânta toată familia

Să renunțăm la cumpărăturile comerciale și să ne pregătim să gătim langoși acasă!

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

1 kg de făină albă

700 g lapte

42 g drojdie proaspătă (sau un cubuleț mic)

10 g sare

15 g zahăr

50 ml ulei de floarea-soarelui

ulei pentru prăjire

Pentru a adăuga gust:

150 g smântână

150 g brânză de oaie sărată

un căţel mic de usturoi

mărar sau ceapă verde, după apreciere

Procesul de preparare:

Toarnați făina într-un bol, adăugați sarea, zahărul și amestecați.

Dizolvați drojdia în laptele călduț și amestecați, apoi turnați peste ingredientele uscate.

Pregătiți aluatul și adăugați uleiul.

Amestecați până se uniformizează și compactează.

Înveliți-l cu folie de plastic și lăsați-l să crească aproximativ 10-15 minute.

Aluatul după creștere.

Transferăm aluatul crescut pe masa de lucru, îl împărțim în două și apoi fiecare jumătate în 6 părți.

Modelăm fiecare parte și o presăm ușor în forme mici de pâine.

Înveliți cu folie de plastic și lăsați să crească alte 10-15 minute.

Turnați mai mult ulei într-o tigaie adâncă și lăsați-l să se încălzească.

Ungem masa de lucru cu ulei și turtim manual langoșii.

Apoi îi prăjim pe ambele părți în tigaie.

Gata! Acum trebuie doar să le așezați pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime și le puteți servi.

Amestecați smântâna cu brânza și verdeața, dacă doriți.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: