Învierea Maicii Domnului 2024. De ce este avantajos să împarți struguri și prune pe 8 Septembrie

La data de 8 Septembrie, Biserica Ortodoxă celebrează Învierea Maicii Domnului sau „Sfânta Maria Mică”, cum este denumită în popor. Alături de Adormirea Maicii Domnului (15 august), Învierea este una dintre cele patru mari sărbători ale creștinătății dedicate Fecioarei Maria

Această celebrare grandioasă este însoțită de multe obiceiuri și tradiții. Există diverse lucruri interzise de făcut în această zi sfântă, precum și obiceiuri și superstiții pentru cei care își doresc pace și prosperitate de la Maica Domnului.

Ce este avantajos să faci de Sfânta Maria Mică

De Sfânta Maria Mică se oferă struguri și prune în memoria celor decedați, pentru ca greșelile acestora să fie iertate și pentru ca aceștia să trăiască și ei roadele toamnei în lumea de dincolo. Tradiția spune că cei plecați dintre noi vor veghea asupra celor rămași pe Pământ.

Fecioara Maria este păzitoarea tuturor mameilor. Astfel, tradiția transmisă din generație în generație spune că în această zi femeile care nu pot avea copii ar trebui să se roage pentru „eliberarea” pantecelor și se spune că astfel vor fi binecuvântate cu copilul pe care și-l doresc. De asemenea, femeile însărcinate pot să se roage pentru a avea un travaliu ușor și un copil sănătos.

De asemenea, în această zi, în fiecare casă trebuie să ardă cel puțin o lumânare pentru a îndepărta spiritele malefice și pentru a celebra nașterea Fecioarei.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică:

În ziua acestei sărbători, este respectată o tradiție străveche în mediul urban, cât și în cel rural: în dimineața zilei festive, se aprinde o lumânare lângă icoana Maicii Domnului și membrii familiei o roagă pe ocrotitoarea tuturor credincioșilor să le ofere sănătate și să le binecuvânteze casa cu abundență și cu roadele recoltei strânse în acest an.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: