Ketchup casnic: Savurăt, aromat și excelent pentru păstrare în timpul iernii

Ingredientele necesare:

2 kg roșii

250 g ceapă

250 g mere

1 ardei gras dulce

3-4 căței de usturoi

Modul de preparare:

Se spală roșiile și se taie în bucăți.

Și ceapa, ardeiul, merele și usturoiul se taie în același mod.

Amplasăm pe aragaz.

Se lasă să fiarbă timp de 1,5 ore, remi amestecând periodic.

Este foarte important să ne asigurăm că masa nu se lipește de cratiță.

Am așezat borcanele curate, umede pe o tavă de copt și am pornit cuptorul la 120° C.

Când cuptorul a ajuns la temperatura potrivită, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.

Desigur, puteți alege să sterilizați borcanele în orice fel vi se pare convenabil.

Când amestecul atinge punctul dorit, buctelele se pisează cu un blender de imersie.

Se pot marunți și cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Purvem amestecul printr-o sită pentru a elimina semintele și bucățile de coajă de roșii.

Punem piureul de roșii înapoi în cratiță și adăugăm toate condimentele, cu excepția oțetului:

3/4 linguriță sare

1/4 linguriță scorțișoară

150 g zahăr

3/4 linguriță de boia dulce

4 bucăți frunză de dafin

4 bucăți cuișoare

Transferăm cratița pe aragaz și cu amestecare constantă, lăsăm piureul să fiarbă timp de 20-30 de minute sau până când obținem densitatea dorită.

Se fierbe la o temperatură medie, dar este foarte important să amestecăm constant, deoarece ketchup-ul tinde să stropească mult.

Puteți reduce temperatura sau acoperi cratița cu un capac, dar acest proces va dura mai mult.

La final, adăugăm oțet 50 – 75 ml (după gust),

și lăsăm să fiarbă încă 2-3 minute.

Îndepărtăm frunzele de dafin și cuișoarele,

și umplem borcanele cu ketchup fierbinte.

Această rețetă va umple aproximativ 3 borcane de 350 ml cu delectabil ketchup de casă și vă va mai asigura și o mică probă pentru gust.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: