De acum puteți uita de vinetele congelate de iarnă, care își pierd atât proprietățile cât și savoarea. Încercați delicioasa variantă a vinetelor conserve pentru iarnă!
Veți fi surprinși de modul excelent în care se păstrează și cât de gustoase devin!
Ingrediente pentru Vinetele conserve pentru iarnă
5 de vinete de kilograme
1 lingură de sare mari
4 linguri de ulei de flori soarelui, de înaltă calitate
Cum să prepare Vinetele conserve pentru iarnă?
Vinetele se coc pe flacără, grătar, sau la cuptor, în funcție de preferințe, însă este important să se asigure că sunt bine coapte.
Le așezăm într-o tavă, presărăm sare peste ele, le acoperim cu folie alimentară, sau cu o altă tavă și le lăsăm așa 15 minute. Ulterior, le curățăm rapid sub jet de apă rece.
Vinetele vor fi foarte ușor de curățat după ce au stat cu sare.
Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine.
După ce se scurg, le tocăm ca pentru salată și le amestecăm cu sare și o lingură de ulei.
Borcanele se spală, se scurg de apă și se sterilizează în cuptor pentru 10 minute, apoi se lasă să se tempereze puțin înainte de a le umple cu vinete, presându-le bine cu o spatulă pentru a elimina golurile de aer.
Borcanele se umplu până la filet, după care se adaugă în fiecare câte o lingură de ulei.
Uleiul va funcționa ca o barieră care protejează vinetele în timpul păstrării.
Fixăm capacele bine curățate și uscate pe fiecare borcan și le dăm la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade Celsius.
După stingerea focului, lăsăm borcanele în cuptor, să se răcească lent, apoi putem să le depozităm în cămară.
Rețeta de vinete conservate pentru iarnă va fi, cu siguranță, o preferință și pentru anii următori!
Încercați și vinetele picante la borcan, o garnitură excelentă pentru friptură!
Două vinete, niște ardei iuți și câteva fire de mărar. Cu acestea, orice gospodină poate crea o garnitură savuroasă pentru fripturi. Aceasta poate fi o rețetă puțin cunoscută, însă este extrem de rapidă și delicioasă.
Ingrediente
2 vinete mari
10 ardei iuți
O legătură de mărar
100 mililitri de oțet
500 ml apă
un praf de sare
Mod de preparare: Se taie vinetele rondele, se presară cu sare și se lasă pentru 30 de minute să își exprime sucul. Între timp, apa, oțetul și sarea se pun la fiert. Se taie ardeii iuți. Vinetele se usucă, apoi se distribuie în borcane, împreună cu ardeii iuți și mărarul. Se adaugă amestecul de apă cu oțet, se acoperă borcanele cu capace și se întorc cu capacul în jos pentru a se răci.