Macrou cu legume la cuptor- Sursă bogată de proteine și un conținut minim de calorii
Ingrediente necesare:
3 bucăți de macrou
200 g de morcovi
150 g de ceapă
300 g de roșii
300 g de ardei gras
200 ml de smântână
3-4 căței de usturoi
0,5 linguriță de sare
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Începeți prin tăierea capului și a înotătoarelor peștelui.
Curățați apoi interiorul și spălați-l cu grijă sub un jet de apă.
Fiecare macrou trebuie tăiat în forma de medii cercuri.
Dați morcovii pe răzătoare și tăiați ceapa în semi-inele subțiri.
Tăiați roșiile și ardeiul în felii.
Așezați morcovii și ceapa pe fundul tăvii unde veți coace macroul, formând o pernă de legume.
Stropiți cu trei linguri de ulei vegetal.
Așezați bucățile de macrou peste legumele din tavă.
Introduceți între fiecare bucată de pește o felie de roșie și ardei.
Ca să pregătiți sosul, combinați 200 ml de smântână, 4 căței de usturoi și o jumătate de linguriță de sare.
Amestecați bine ingredientele și vărsați sosul peste pește.
Coaceți preparatul timp de 45 de minute într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 190 de grade.
În momentul în care preparatul este gata, întreaga casă va fi invaluită într-o aromă ametitoare.
Poftă bună vă doresc!