Maioneză casnică fără ouă – gata în doar câteva minute

Este posibil să pregătiți o maioneză delicioasă fără utilizarea ouălor, fiind deopotrivă de cremoasă și fină. Aceasta poate fi servită alături de orice fel de mâncare, oferind un gust delicios și o textură extrem de fină. Turneați peste ea condimentele preferate pentru a-i oferi un plus de savoare.

Ingrediente:

– 100 ml de lapte (la temperatura camerei)

– 200 ml ulei

– 2 linguri de zeamă de lămâie

– 1 lingură de muștar

– 1/3 de linguriță de usturoi

– 1/2 linguriță de sare

Modul de preparare:

În primul rând, amestecați laptele cu uleiul, folosind un robot de bucătărie sau un mixer.

Veți observa că uleiul se transformă, într-un timp foarte scurt, într-o cremă groasă când este combinat cu laptele.

În continuare, adăugați muștarul, pudra de usturoi, sarea, și sucul de lămâie. Continuați procesul de mixare până obțineți o consistență omogenă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: