Mancare de Urzici cu Orez – Perfecta pentru toti credinciosii care tin post –

Cum să gătim o rețetă dietetică: Mâncarea de Urzici cu Orez

Perioada de post a Paștelui face explozie cu verdețuri și opțiuni alimentare sănătoase care abundă pe piață. În aceste zile, ce puteți găti mai bun decât o oală de pilaf de urzici pentru a hrăni întreaga familie? Rețeta nu este complexă și nici nu te ține prea mult în bucătărie. Pe lângă faptul că este delicioasă, mâncarea aceasta se potrivește pentru orice zi din săptămână, chiar și atunci când nu ții post.

Bogat în savoare și nutrienți, pilaful de urzici este un preparat ideal pentru perioada postului. Combinația de ingrediente folosite diferă și asigură un sentiment de sațietate pe durata întregii zile.

Un ingredient esențial în multe bucătării, orezul are avantajul de a fi atât versatil, cât și ușor de preparat. Iar gătit în combinaţie cu legumele potrivite, orezul duce la crearea unui preparat nutrițional și plin de savoare.

Una dintre rețetele simple și gustoase pe care merită să o încerci este pilaf-ul de orez cu legume mexicane și lapte de cocos, o opțiune potrivită pentru o zi de post, similar cu rețeta de pilaf de urzici despre care vorbim azi.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

– 350 grame de urzici proaspete

– 150 grame de orez

– 1 ceapă

– 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui

– sare și piper după gust

– pătrunjel verde sau altă verdeață

Mod de preparare:

Pentru început, pregătiți urzicile – folosiți doar frunzele tinere, curățate, apoi clătite în apă rece pentru a îndepărta orice impurități. Apoi, puneți apă la fiert într-o cratiță și opăriți urzicile pentru aproximativ 3-4 minute.

Într-o altă cratiță, călește ceapa în ulei încins până ce devine transparentă. Adăugați urzicile și amestecați bine. Apoi, adăugați orezul și apă fierbinte în proporție de 3:1 față de orez sau puteți folosi supă de legume pentru un gust mai autentic.

Permiteți ca pilaf-ul să fiarbă până când orezul absoarbe tot lichidul și devine moale. Asezonează cu sare și piper, apoi adaugă verdeața tocată și servește pilaf-ul așa cum este sau împreună cu alte preparate culinare. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: