Ingrediente:
ciuperci – 500 g
ceapă – 2 bucăți
usturoi – 3-4 căței
ulei vegetal – 3 linguri
făină – 1 lingură
Ketchup sau pastă de roșii – 1 lingură
sare, piper negru măcinat sau alte condimente – după gust
Metodă de preparare:
În primul rând, se curăță și spală ciupercile fresh, apoi se fierb timp de 10 minute. Se scurg prin sită și se feliază.
Se curăță și spală ceapa, apoi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie.
Se prăjește ceapa și ciupercile pe foc mediu în tigaie, amestecând constant.
Se curăță usturoiul și se zdrobește cu o presă de usturoi.
Se adaugă usturoiul și condimentele la ciuperci și se prăjește totul împreună timp de 10 minute, până când se înmoaie.
Se presară ciupercile cu făină, se adaugă ketchupul, se pune puțină apă și se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă să fiarbă câteva minute în plus.
Gulașul de ciuperci este pregătit.
Se servește fierbinte, cu o salată de legume proaspete sau un piure de cartofi la alegere.
Se presară cu mărar proaspăt deasupra pentru o savoare sporită.
Poftă bună!