Consumul adecvat de miere și nuci se poate dovedi un aliat puternic în lupta împotriva anemiei, durerilor de cap și ulcerului gastric.
Combate anemia:
Ai nevoie de un sfert de kilogram de miere, un sfert de kilogram de nuci mărunțite și sucul unei lămâi. Elementele se combină bine, apoi se plasează într-un borcan care se închide ermetic. Pentru a contracara anemia, consumă o linguriță din această mixtură de trei ori pe zi, timp de cel puțin o lună.
Controlează tensiune arterială mare:
Pentru a face față hipertensiunii, consumă zilnic câte 100 de grame de nuci, împreună cu 100 de grame de miere.
Atenuează durerile de cap:
Pe lângă faptul că această combinație este deosebit de savuroasă, studiile indică beneficiile sale și în tratamentul durerilor de cap, și chiar în cazul insomniei. Dacă te confrunți cu dureri de cap, mănâncă câteva nuci împreună cu un strop de miere, iar dacă suferi de insomnie, experimentează seara un amestec preparat din 5-10 nuci mărunțite și 2-3 lingurițe de miere.
Remediu eficace pentru ulcerul gastric:
Dacă ești afectat de ulcer gastric, un amestec pe bază de miere și nuci poate crea magie. Ai nevoie de 20 de grame de nuci care să fie fierte în apă, după care sa fie tocate, și apoi combinate cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Din acest cocktail, consumă câte 2-3 linguri înainte de mesele principale ale zilei.
Nuca – remediu natural de toamnă:
Miezul de nucă este un protejant al inimii, stomacului și sistemului nervos. Pe lângă faptul că miezul de nucă este un aliment apetisant și util în prepararea deserturilor, are și anumite calități terapeutice demne de invidiat.
Consumul zilnic de nuci aduce beneficii dificil de egalat. De aceea, dacă ai ocazia să mergi la cules de nuci, nu ezita. Mănâncă nuci verzi și vei reuși să eviți multe boli.
În fiecare toamnă, medicina naturistă recomandă o cură de nuci încărcate de virtuți. Această cură este sugerată ca susținere în probleme legate de stomac și intestine: ulcere, dispepsii, iritații, diaree, constipație. Este indicat să mănânci miez de nucă timp de o lună, atât timp cât nu depășești 100 de grame pe zi.
Astfel, vom preveni și disconfortul cauzat de mușcarea prelungită a miezului de nucă, care poate provoca afte și inflamații bucale. Daca totuși se instalează, ia o linguriță de miere de albine și plimb-o prin gura.
Alternativ, gura se poate clăti și cu decoct de salvie. Nucile trebuie mestecate bine înainte de a fi înghițite. Acestea pot fi consumate proaspete sau ușor prăjite pentru a fi mai ușor de digerat. Nucile pe care nu le-ai consumat, păstrează-le pentru prepararea de tratamente naturiste, utile în tratarea diverselor afecțiuni. Sau, usucă-le pentru că perioada Crăciunului este aproape, iar miezul de nucă va da cozonacilor un gust irezistibil.
Deși este sățios și sănătos, mulți dintre noi evită să consume prea mult miez de nucă, sub pretextul că îngrașă. Este adevărat, conține un număr mai mare de calorii, dar grăsimile din nuci sunt nesaturate, contribuind la reducerea colesterolului.
Ce face nucile atât de valoroase?
Miezul de nucă este o sursă de substanțe benefice: apă (3-5%), grăsimi(52.0-77.5%), proteine(12-25%) din grupul globulinelor (similar cu cele din lapte și ouă), săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru și zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotină, colină), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700 kcal la 100 g.
Având în vedere că conține tocoferol (vitamina E), care contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge și are o cantitate redusă de hidrați de carbon, miezul de nucă este acceptat în regimul diabeticilor. Fiind foarte bogată în grăsimi și proteine, nucile depășesc carnea în ceea ce privește valoarea calorică, dar au o toxicitate mult mai redusă. Miezul de nucă este unul dintre cele mai vitalizante și nutritive alimente cunoscute și un elixir pentru organism în sezonul rece.
Medicul tău natural pentru inima:
Antioxidanții prezenți în miezul de nucă reglează în mod natural nivelul colesterolului în sânge și, implicit, tensiunea arterială. Consumul regulat de nuci întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora, în special la persoanele în vârstă.
Datorită bogăției de vitamina E, persoanele care consumă nuci prezintă un risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi mențin arterele flexibile, inima sănătoasă și previn apariția accidentului vascular cerebral, conform unui studiu american recent.
Experții ne recomandă să consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele negative asupra organismului. Cercetătorii au observat de asemenea că acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac.
Grăsimile protectorare din nuci neutralizează efectele grăsimilor saturate din dietă. Research-ul a mai demonstrat că persoanele care consumă nuci cel puțin de două ori pe săptămână au un risc de două ori mai mic de a suferi un atac de cord subit, comparativ cu cei care nu consumă nuci. Totodată, nucile reduc și riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune că dacă mănânci cinci porții de nuci verzi pe săptămână, vei avea inima unui atlet.