O Prajitura Amandina perfecta – intotdeauna insiropata, mereu dulce si deosebit de delicioasa

Ingredientele necesare:

7 oua

210 g faina

280 g zahar

3 linguri de cacao

1 plic de praf de copt

1 plic de zahar vanilat

Bateti albusurile spuma cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile, amestecandu-le pe toate bine. Apoi, amalgamati faina, pudra de cacao, praful de copt si incorporati-le cu grija in amestecul de oua.

Tava avuta la dispozitie, de dimensiuni 33×25 cm tapetata cu hartie de copt, se umple cu acest aluat si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

(La cuptorul meu, durata este de 30-35 de minute, dar acest aspect variaza in functie de cuptor, deci trebuie sa aplicati metoda testarii cu scobitoarea)

Pentru crema avem nevoie de:

2 budinci cu aroma de ciocolata

600 ml lapte

400 g unt

200 g zahar pudra

1 plic de zahar vanilat

Amestecati praful de budinca in lapte si asezati pe foc, amestecand continuu pana la ingrosare. Separat, bateti untul cu zaharul pudra si incorporati-l in crema budinca racita.

Pentru siropul in care vom insiropa blatul avem nevoie de:

400 ml apa

400 g zahar

cappuccino cu aromă de rom, la alegere

esenta de rom, dupa gust

Ingredientele se fierb, dupa care lasam sa se raceasca.

Glazura se face cu:

500 g de zahar

200 ml apa

1 lingurita de otet

Se fierbe zaharul cu apa si otet, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet.

Apoi, se lasa totul la foc mic.

Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra.

Glazura ar trebui sa fie gata dupa aproximativ 10 minute de fierbere, amestecand mereu.

Luam glazura de pe foc si adaugam 100 g de ciocolata neagra.

Se toarna amestecul intr-un bol tinut anterior la frigider sau congelator si se amesteca continuu pana cand glazura devine calduta.

Taiati blatul insiropat in doua si asezati pe o tava, stropiti cu jumatate din sirop, adaugati crema si lasati putin pentru a decora la final, dupa care mai asezati un strat de blat insiropat.

Dupa cel putin doua ore de frigider, dar preferabil peste noapte, se poate taia frumos.

Cuburile rezultate ar trebui asezate pe o grila, in timp ce sub aceasta se pune o tava pentru a colecta glazura in exces.

Peste fiecare cub se adauga o lingura de glazura care, in timp, se netezește de la centru spre periferie, astfel incat sa se prelinga pe margini.

Dupa cateva minute, glazura se va intari, iar prajitura se poate decora cu restul de crema si cu ciocolata topita.

Bon apetit!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: