O reteta delicioasa de ciorba de perisoare de post

Ciorba de post cu perisoare din ciuperci.

Ingrediente necesare:

O ceapa

Un ardei cât mai colorat

200 de grame de varza tocată marunt

Trei linguri de ulei vegetal

Jumatate de cutie de rosii conservate

Legumele tale preferate pentru supa

Condimente de baza: apa, sare, piper, foi de dafin

Ingrediente pentru perisoare:

500 de grame de ciuperci proaspete

Sapte linguri de faina

Busuioc proaspat sau uscat

Trei linguri de ulei vegetal

Patrunjel si marar verde

Modul de preparare al retetei:

Pasul 1: Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, pentru cinci minute.

Se adauga atunci varza tocata marunt, alte legume la alegere, apa necesara si condimentele clasice: sare, piper si frunze de dafin. Se amesteca bine toate ingredientele.

Pasul 2: Pentru perisoare, ciupercile se pun la fiert in apa cu sare, pentru zece minute.

Pasul 3: Dupa ce s-au inmuiat, ciupercile se dau prin blender pana capata o textura maruntita. Se adauga apoi restul de ingrediente pentru perisoare: faina, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca foarte bine toate acestea impreuna.

Pasul 4: Se formeaza perisoarele din acest amestec si se adauga in oala de ciorba. Focul se reduce la minim si se lasa sa fiarba incet pana cand perisoarele se ridica la suprafata. La final se adauga rosiile taiate cubulete si verdeata de patrunjel si marar.

Poftim la masa!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: