Ciorba de post cu perisoare din ciuperci.
Ingrediente necesare:
O ceapa
Un ardei cât mai colorat
200 de grame de varza tocată marunt
Trei linguri de ulei vegetal
Jumatate de cutie de rosii conservate
Legumele tale preferate pentru supa
Condimente de baza: apa, sare, piper, foi de dafin
Ingrediente pentru perisoare:
500 de grame de ciuperci proaspete
Sapte linguri de faina
Busuioc proaspat sau uscat
Trei linguri de ulei vegetal
Patrunjel si marar verde
Modul de preparare al retetei:
Pasul 1: Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, pentru cinci minute.
Se adauga atunci varza tocata marunt, alte legume la alegere, apa necesara si condimentele clasice: sare, piper si frunze de dafin. Se amesteca bine toate ingredientele.
Pasul 2: Pentru perisoare, ciupercile se pun la fiert in apa cu sare, pentru zece minute.
Pasul 3: Dupa ce s-au inmuiat, ciupercile se dau prin blender pana capata o textura maruntita. Se adauga apoi restul de ingrediente pentru perisoare: faina, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca foarte bine toate acestea impreuna.
Pasul 4: Se formeaza perisoarele din acest amestec si se adauga in oala de ciorba. Focul se reduce la minim si se lasa sa fiarba incet pana cand perisoarele se ridica la suprafata. La final se adauga rosiile taiate cubulete si verdeata de patrunjel si marar.
Poftim la masa!