Pandispan cu ciocolată – Rapid de preparat și cu o savoare divină

Ingrediente pentru aluat:

4 ouă

400 g de zahăr

240 ml de ulei vegetal

400 ml de lapte

600 g de făină

2,5 lingurițe de praf de copt

150 g de ciocolată în bucăți

2 linguri de pudră de cacao

4 linguri de lapte

afine (proaspete sau congelate) după gust

sirop sau zeamă de compot după gust

migdale măcinate după gust

Metodă de preparare:

Începem prin bătutul ouălor cu zahărul într-un bol, după care adăugăm uleiul și laptele. Peste această amestecul adăugăm făina și praful de copt.

Sfat: Este recomandat să adăugați făina prin sită pentru a evita formarea cocoloașelor în aluat.

Separăm jumătate din amestecul de aluat și îl combinăm cu bucățile de ciocolată, cacao pudră și lapte.

În final, incorporăm afinele în compoziția cu cacao.

Notă: Cantitatea de afine folosită poate fi ajustată în funcție de gust.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem încet și alternativ aluatul normal și cel cu cacao, iar la final creăm modele cu o scobitoare pentru ca aluaturile să se amestece parțial.

Coacem compoziția în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 40 de minute.

Odată prăjitura gata, o însiropăm după gust și presărăm migdale măcinate.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: