Pani Walevska – Desert polonez cu bezea și fructe de pădure

Ingrediente:

Aluat:

făină – 250 g

praf de copt – 1 linguriță

zahăr – 50 g

unt – 100 g (la rece)

gălbenuș – 3 bucăți

Cremă:

făină – 1 lingură

amidon – 1 lingură

lapte – 250 ml

zahăr – 50 g

gălbenuș – 1 bucăți

zahăr vanilat – 1 pachețel

unt – 100 g (la temperatura camerei)

Bezea:

albuș – 4 bucăți

zahăr pudră – 125 g

amidon – 0.5 linguri

Și, în plus:

fructe de pădure congelate (gem original) – 225 g

migdale (fulgi) – 60 g

Mod de preparare:

Versați făina (200 g) într-un bol, tăiați untul în bucăți.

Frecați componentele cu mâinile până obțineți un amestec granulat.

Adăugați restul ingredientelor: praf de copt, zahăr, gălbenușuri.

Framântați aluatul, adăugați făină suplimentară, dacă este necesar.

Dacă aluatul tău se sfărâmă și nu formează o masă lucioasă, adaugă o lingură de apă.

Îmbrăcați o formă (20×30 sau 25×30) cu hârtie de copt, astfel încât marginile acesteia să depășească puțin muchiile tăvii (acest procedeu este util pentru a ușura extragerea prăjiturii mai târziu).

Întindeți aluatul, îl înfășurați pe un sucitor și îl transferați în forma prealabil îmbrăcată cu hârtie de copt.

Întindeți faina uniform pe întreaga suprafață a formei.

Împrăștiați fructele de pădure (din gemul original) uniform peste aluat.

Bateți 4 albușuri cu zahăr pudră.

Adăugați amidonul și amestecați.

Întindeți bezeaua peste fructele de pădure. În acest stadiu, bezeaua trebuie să fie întinsă uniform pe întreaga suprafață a tăvii.

Prăjitura se coace la 180 °C timp de 40 de minute.

Dacă stratul de albuș începe să se ardă, acoperiți tava cu folie de aluminiu.

Pregătiți crema.

Într-o cratiță cu fund antiaderent, adăugați laptele, zahărul, vanilia, gălbenușurile, amidonul și făina.

Amestecați până se omogenizează.

Încălzești la foc mic până se îngroașă crema, amestecând în mod constant.

Lasă crema să se răcească.

În acest timp, scoateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să se răcească, apoi folosiți hârtia de copt pentru a o scoate din tavă pe o tava mai mare.

Tăiați prăjitura in 2 părți egale.

Când crema s-a răcit suficient, bateți untul până devine ca o cremă și adăugați treptat crema răcită, câte o lingură, amestecând constant.

Ungeți prima jumătate de prăjitura cu crema și acoperiți-o cu cealală jumătate, apăsați puțin și puneți prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore.

După acest timp, puteți tăia prăjitura în bucăți și servii.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: