Pentru a găti peștele perfect, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
4 linguri de făină de grâu;
4 linguri de făină de porumb;
3 kg de biban;
2-3 roșii;
1 ardei iute;
1 ardei dulce;
De la 4 la 5 căței de usturoi;
2 lingurițe de muștar bavarez;
2 lingurițe de boia afumată;
Sare și piper după gust;
30 de grame de mărar și coriandru;
30 ml de ulei vegetal.
Iată cum se prepară:
Începeți prin a tăia coada și capul peștelui și a face tăieturi pe lungimea acestuia. Îl împărțim în părți și îndepărtăm coloana vertebrală. Transferăm peștele într-un castron, adăugăm sare, amestecăm și lăsăm la o parte pentru 30 de minute.
Pentru sos, tăiați roșiile pe jumătate și curățați-le cu răzătoarea. Tăiați apoi ardeiul dulce și ardeiul iute în bucăți mici. Tocați mărunt usturoiul și puneți legumele într-un blender. Amestecați ardeiul și usturoiul cu roșiile, adăugați mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust și apoi două lingurițe de muștar. Amestecați totul cu o lingură.
Pentru gătitul peștelui, amestecați făina de grâu și porumb cu boia de ardei pe o farfurie. Încingeți uleiul și treceți peștele prin amestecul uscat. Prăjiți peștele pe ambele părți și lăsați bucățile de pește prăjite să se scurgă pe un prosop de hârtie. Bun apetit!