Pas cu pas: Rețeta secretă pentru gătitul perfect al peștelui

Pentru a găti peștele perfect, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

4 linguri de făină de grâu;

4 linguri de făină de porumb;

3 kg de biban;

2-3 roșii;

1 ardei iute;

1 ardei dulce;

De la 4 la 5 căței de usturoi;

2 lingurițe de muștar bavarez;

2 lingurițe de boia afumată;

Sare și piper după gust;

30 de grame de mărar și coriandru;

30 ml de ulei vegetal.

Iată cum se prepară:

Începeți prin a tăia coada și capul peștelui și a face tăieturi pe lungimea acestuia. Îl împărțim în părți și îndepărtăm coloana vertebrală. Transferăm peștele într-un castron, adăugăm sare, amestecăm și lăsăm la o parte pentru 30 de minute.

Pentru sos, tăiați roșiile pe jumătate și curățați-le cu răzătoarea. Tăiați apoi ardeiul dulce și ardeiul iute în bucăți mici. Tocați mărunt usturoiul și puneți legumele într-un blender. Amestecați ardeiul și usturoiul cu roșiile, adăugați mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust și apoi două lingurițe de muștar. Amestecați totul cu o lingură.

Pentru gătitul peștelui, amestecați făina de grâu și porumb cu boia de ardei pe o farfurie. Încingeți uleiul și treceți peștele prin amestecul uscat. Prăjiți peștele pe ambele părți și lăsați bucățile de pește prăjite să se scurgă pe un prosop de hârtie. Bun apetit!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: