Ingrediente necesare:
200 g de paste
2 bucăți de piept de pui
1 ceapă
6 ciuperci
350 ml de cremă de 33%
Jumătate de pahar de lapte
Un sfert de pahar de parmezan ras
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
Sare și piper negru măcinat, în funcție de gust
1 legătură de pătrunjel
Modul de preparare:
Începeți prin curățarea și tocare mărunt a cezăpai. Pieptul de pui se taie în fâșii, cărora li se adaugă sare și piper, în funcție de preferințe. Ciupercile curățate se taie în felii subțiri.
Între timp, aduceți la fierbere o oală cu apă. Odată cu apariția primelor bule, adăugați o linguriță de sare și pasta. Amestecați într-o mișcare circulară, până când pastele se scufundă complet, și gătiți conform indicațiilor de pe ambalaj, pentru a obține pastele ‘al dente’.
Încălziți un pic de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți bucățile de pui până când devin aurii pe ambele părți. Scoateți carnea prăjită pe o farfurie.
Adăugați în tigaie încă o lingură de ulei de măsline și o lingură de unt. Când untul se topește, adăugați ceapa și, după ce aceasta devine roz, feliile de ciuperci. Prăjiți ambele până ce capătă o culoare aurie.
Usturoiul, fie zdrobit, fie tocat mărunt, se adaugă la legumele prăjite. Adăugați smântâna integrală și laptele, apoi parmezanul ras, urmat de bucățile de carne prăjită. Sosul se omogenizează prin amestecare și se lasă la foc mediu până se îngroașă.
Asezonati cu sare și piper negru proaspăt măcinat, conform gustului propriu. Pastel fierte se scurg și se adaugă în tigaie, peste sos. Le amestecați și continuați să gătiți doar până când sosul este bine încorporat și aromași. La sfârșit, presărați peste pastă pătrunjel proasăt tocat și serviti.
Să vă fie de poftă!