Ingrediente necesare:
200 g de paste
2 piese de piept de pui
1 ceapă
6 ciuperci
350 ml smântână 33%
Un sfert de pahar de parmezan ras
jumătate de pahar de lapte
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
Sare și piper negru, la gust
1 legătură de pătrunjel
Metoda de preparare:
Începeți prin a curăța și toca ceapa.
Tăiați pieptul de pui în fâșii subțiri și presărați cu sare și piper dupa gust.
Tăiați ciupercile curățate în felii.
Puneți la fiert o oală cu apă.
Când apa începe să fiarbă adăugați puțină sare și adăugați pastele, amestecându-le până se scufundă complet. Fierbeți pastele al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Încingeți o tigaie cu ulei de măsline și prăjiți fâșiile de piept de pui până la obținerea unei culori aurii.
Scoateți carnea prăjită din tigaie și puneți-o deoparte.
Adăugați o altă lingură de ulei de măsline și untul în tigaie.
Când untul s-a topit adăugați ceapa tocată și ciupercile tăiate felii. Prăjiți-le până devin aurii.
Apoi adăugați usturoiul zdrobit sau tocat și smântâna împreună cu laptele.
Adăugați și parmezanul ras și carnea prăjită.
Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mediu până se îngroașă.
Ajustați gustul cu sare și piper proaspete măcinat.
Scurgeți pastele gătite și adăugați-le în tigaie, la sos.
Amestecați bine și lăsați să se gătească până când sosul este bine absorbit de paste.
În final, presărați peste pastele cu pui și ciuperci, pătrunjelul proaspăt tocat.
Bucurați-vă de această masă! Poftă bună!