Piftie. Cum se face o piftie delicioasă pentru Sărbători

Deliciosul secret al prăjiturii perfecte pentru Sărbători – Piftia

Când încep sărbătorile de iarnă, gospodinele încep să-și pregătească mâncăruri sofisticate. Printre acestea, piftia noastră tradițională ocupă un loc special. Cu toate că piftia nu este un preparat dificil de realizat, necesită o mare doză de răbdare.

Ingredientele

– ureche de porc

– picioare de porc

– căpățână de porc

– morcovi

– foi de dafin

– sare

– usturoi

Cum se pregăteşte

Niciodată nu se simte o masă de Crăciun completă fără acest preparat cunoscut și sub numele de „răcitură”. Piftia este creată exclusiv din ingrediente naturale, fără a folosi gelatină sau alte produse bogate în conservanți.

Iată care este cea mai simplă rețetă de piftie de porc:

În primul rând, urechile, picioarele și căpățâna de porc trebuie curățate cu grijă, prin răzuire. Apoi, se spală cu apă fierbinte.

Se pun toate aceste ingrediente într-o oală mare, se adaugă apă, morcovii tăiați rondele și foile de dafin.

Se lasă amestecul la fiert până când zeama devine lipicioasă.

Se adaugă usturoiul pisat și sare, în funcție de preferințe, și se omogenizează. După ce se strecoară, se lasă la răcit.

În momentul în care compoziția s-a răcit suficient, o puteți introduce în frigider, unde se va închega.

Bon appétit!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: