Ingrediente necesare:
Piscoturi – cantitatea depinde de mărimea tăvii
Lapte – suficient pentru a înmuia piscoturile
Frișcă lichidă – 300 ml
Iaurt cu fructe de pădure – 300 g
Dulceață de fructe de pădure – la gust, aproximativ 3-4 linguri
Modul de preparare:
Se recomandă o tavă cu un diametru cuprins între 18 cm și 24 cm.
Versați frișca într-un castron mare.
Folosiți un tel electric setat la viteză maximă pentru a o bate.
Încorporați iaurtul cu fructe de pădure în frișca bătută, amestecând continuu cu telul electric.
Înmuiați piscoturile în lapte, formând astfel fundul și pereții prăjiturii.
Versați crema obținută în interiorul formei, nivelând-o cu spatele unei linguri.
Completați cu câteva linguri de dulceață de fructe de pădure, intinzând-o uniform pe toată suprafața.
Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Bucurați-vă de gustul ei răcoritor! Poftă bună!