Plăcintă cu lapte și unt – Un deliciu incomparabil și simplu de pregătit

Cine a spus că plăcinta nu poate fi mai savuroasă decât foietajul? Iată o rețetă care te va convinge de contrariu!

Mai întâi, iată ce ingrediente vom necesita:

400 ml lapte cald

200 ml apă fierbinte

100 ml ulei

2 albușuri de ou

1 pliculeț drojdie uscată

2 linguri with zahăr granulat

8 căni de făină simplă (căni de 200 ml)

1/2 linguriță sare

Unt pentru uns

2 gălbenușuri de ou + 2 linguri ulei pentru ungere

Acum, să trecem la pasii de preparare:

Într-un vas, combinăm laptele cald cu apa caldă, adăugăm drojdia, zahărul, uleiul și albușurile, amestecând bine. Încorporăm treptat făina și sarea.

Unsim mâinile cu ulei și frământăm un aluat omogen.

Transferăm aluatul într-un bol, îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la dospit o oră.

Cu mâinile unse cu ulei, împărțim aluatul în 10 părți.

Le formăm în bile, le aplatizăm și le întindem ca pe clătite.

Ungem fiecare foaie cu unt, o înfășurăm, apoi o aplatizăm cu grijă și o lăsăm deoparte.

Asezăm plăcintele pregătite pe o placă, le acoperim cu un prosop de bumbac și le lăsăm să dospească încă 15 minute.

Amestecăm cele 2 gălbenușuri cu ulei și ungem fiecare placintă, după care le coacem în cuptorul preîncălzit.

Coacem la 180 °C până când se rumenesc.

Și gata! Serviți cu plăcere! Bon appétit!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: