Prajitura cu 12 linguri – Delicios de simpla si surprinzator de unica datorita siropului de lamaie

Ingrediente necesare:

Compozitie blattodea:

ouă – 12 bucati

zahăr – 12 linguri

făină – 12 linguri

ulei vegetal – 12 linguri

praf de copt – 12 grame

Pentru ungerea tavii:

ulei vegetal – 1-2 linguri

Compozitie sirop:

apă – 900 ml

zahar granulat – 600 grame

suc de lămâie – de la 1 fruct

Modul de preparare:

Începeti prin a mixa ouăle cu zahărul până când capătă consistența unei spume.

După ce aceste ingrediente se amestecă bine, începeti să adăugați pe rând uleiul, făina și praful de copt.

Se toarnă compoziția într-o tavă deja unsă cu ulei și se pune la cuptor, care a fost preîncălzit la 180°C, pentru o durată de 35 de minute.

În timpul coacerii blatului, trebuie pregătit siropul.

Se pune zahărul într-o cratiță împreună cu apa și se amestecă bine.

Siropul se fierbe pentru 10-15 minute, după care se îndepărtează de pe foc și se adaugă sucul de lămâie.

Blatul copt se taie în bucăți egale și se așează într-un recipient unde se toarnă siropul peste fiecare bucată.

Desertul se lasă la răcit, urmând a fi servit după răcirea completă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: