Prajitura marmorata – O binecuvântare culinara pufoasă și rapid de preparat

Ingrediente:

5 ouă

14 linguri zahăr

14 linguri făină

14 linguri lapte

12 linguri ulei

1 pliculeț praf de copt

1 pliculeț zahăr vanilat

2 linguri cacao

esență după gust

Metodă de preparare:

Bateți gălbenușurile de ou cu zahărul, adăugați treptat uleiul și făina, laptele și praful de copt.

Separat, se bate spuma solidă a 5 albușuri și se combină cu amestecul anterior. Se adaugă esența și zahărul vanilat. Se amestecă.

Jumătate din amestec se toarnă într-o tavă unsă, se adaugă 2 linguri de pudră de cacao în cealaltă jumătate și se omogenizează.

Se răstoarnă peste prima parte și se nivelează partea închisă la culoare peste tot amestecul cu ajutorul unei furculițe.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.

Se răcește tortul finit, se presară cu zahăr pudră și se taie cubulețe.

O altă rețetă asemănătoare:

Ingrediente:

7 ouă mari

2,5 căni făină

1 cană zahăr

1 cană de ulei

1 pliculeț zahăr vanilat

2 lingurițe praf de copt

2 linguri cacao

Mod de preparare:

Se bat ouăle separate, gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat până devin o spumă solidă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat și gălbenușurile.

Se amestecă totul până se omogenizează. Uleiul se adaugă în porții mici. În final, se combină făina cu praful de copt și se amestecă.

Se toarnă 3/4 din aluat în tava de copt pregătită.

Se adaugă 1-2 linguri de apă și cacao la aluatul rămas. Se amestecă folosind o furculiță sau un bat de frigăruie, amestecând ambele aluaturi într-un model circular.

Se coace aproximativ 40 de minute la 180 de grade.

Tortul răcit se presară cu zahăr pudră sau se toarnă glazură de ciocolată lichidă pe deasupra.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: