Privilegiile miraculoase oferite de GUTOI. Bolile pe care le tratează și ameliorează

Gutoile, aceste fructe de aur ale sezonului de toamnă, sunt bogate în vitamine și minerale care consolidatează corpul și au un efect antioxidant puternic. Cu ajutorul gutoilor, puteți combate semnele incipiente ale unei răceli.

Având un conținut ridicat de apă (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) și minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu), gutoile aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Ele pot fi consumate ca atare, folosite în remedii naturale sau la prepararea deserturilor.

Frunzele de gutoi conțin acizi organici, cel mai abundent fiind acidul chinic (aproximativ 72%), urmat de acidul citric (aproximativ 13%), acid oxalic, malic, fumaric și shikimic. Aceste frunze conțin și o multitudine de alte fitochimicale cu efecte dovedite antioxidante și anti-inflamatorii, cum ar fi quercetina și rutina.

Avantajele ceaiului din frunze de gutoi:

Ceaiul din frunze de gutoi este benefic pentru tratarea bolilor ficatului și pancreasului

Studiile recente japoneze au relevat că gutoile conțin substanțe antivirale importante, care joacă un rol major în cazurile de hepatită.

Sucul de gutoi, dar și gutoile crude, sunt cele mai bune în tratamentul bolilor de ficat și pancreas. Sucul de gutoi diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru funcționarea pancreasului.

Articolul continuă după publicitate

Diabetul zaharat

Infuzia din frunzele de gutoi poate reprezenta o soluție unică și la îndemână pentru normalizarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta se prepară dintr-o lingură de frunze tocate la o cană de apă fiartă. După ce s-a răcit, se strecoară soluția și se consumă în mod proporționat, de trei ori pe zi.

Tuse și astm

Infuzia din frunzele de gutoi uscate și măcinate, preparată dintr-o linguriță la o cană de apă fierbinte, este adesea folosită pentru calmarea tusei convulsive la adulți, chiar și în situații grave. S-a dovedit eficientă și în crizele de astm.

Hipertensiune arterială

Frunzele de gutoi conțin substanțe cu efect vasodilatator, care determină scăderea tensiunii arteriale. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru controlul hipertensiunii. În acest scop, ele pot fi folosite fie sub formă de macerat, fie sub formă de tinctură.

Infecții gastro-intestinale și diaree

Pentru a combate procesul inflamator la nivel gastro-intestinal, este recomandat următorul remediu din frunze de gutoi: se pun cinci grame de frunze uscate în 200 ml de apă clocotită și se menține soluția în bain-marie timp de 20 de minute; după ce s-a răcit, se adaugă apa fiartă și răcită până la volumul inițial. Din această soluție se consumă câte două linguri de trei ori pe zi.

Ceaiul din frunze de gutoi în cosmetica

Infuzia parfumată din frunzele de gutoi este un tratament extraordinar pentru întărirea părului și pentru combaterea mătreaței. În forma concentrată, aceasta conferă o nuanță maro frumoasă părului de culoare închisă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: