Vă propunem un preparat deosebit de apetisant pe care merită să-l testați.
Ingrediente:
1 piept de pui sau pulpe
1 ceapă albă
1 ardei gras roșu
2 roșii sau bulion
5 căței de usturoi
cimbru
mărar
sare, piper
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se spală și se taie în bucăți mai mici. Se pune la fiert și se spumează ori de câte ori este cazul. Ceapa și ardeiul se taie mărunt și se adaugă peste carne.
Lăsați la fierbere, apoi introduceți roșia tăiată. Când carnea este fiartă, adăugați usturoiul pisat, cimbrul și mărarul. Ajustați cu sare și piper.
Dacă e prea lichidă, o puteți îngroșa cu o lingură de făină. Se servește cu mămăligă.
Alternativă gustoasă – Paste carbonara cu legume
Pentru gurmanzii care vor să mănânce totuși destul de sănătos, avem o altă propunere – combinația a două rețete de paste carbonara cu legume: una foarte satisfăcătoare și cealaltă ușoară, cu legume, pentru un echilibru perfect.
Ingrediente pentru paste carbonara cu legume:
6 felii de bacon, tăiate în bucățele
1 dovlecel zucchini, tăiat rond și jumătăți
1/2 ceapă roșie, feliată subțire
110 g ciuperci mici, tăiate felii
300 g spaghete, fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj
5 gălbenușuri de ou
220 g smântână groasă
110 g parmezan răzuit, plus suplimentar la servire
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare al pastelor carbonara cu legume:
Într-o tigaie, la foc mediu, prăjiți baconul până devine crocant, aproximativ 10 minute. Îl scoateți din tigaie, păstrând grăsimea rezultată de la prăjire.
La foc mediu, căliți zucchini, ceapa și ciupercile până se înmoaie, cam 7 minute. Stingeți focul și adăugați spaghetele fierte și baconul prăjit.
Într-un castron mediu, amestecați gălbenușurile de ouă, smântâna și parmezanul. Turnați acest mix peste spaghetele fierbinți și amestecați pentru a se combina. Condimentați cu sare și piper. Serviți cu parmezan suplimentar presărat deasupra.