Rețeta de gogoși de post – fragede și pufoase, ca în copilărie

Ingrediente:

făină – 300 g;

apă – 170 ml;

drojdie – 8 g;

zahăr – 2 lingurițe;

sare – 1/2 linguriță;

ulei de floarea-soarelui – 3 linguri;

zahăr pudră – 10 g.

Mod de preparare:

Se toarnă zahărul granulat și drojdia într-un bol cu apă, se amestecă și se lasă 5 minute.

Se combină sarea cu făina, se toarnă lichidul cu drojdie, după ce a fost amestecat în prealabil.

Se frământă aluatul cu o lingură, apoi se adaugă uleiul.

Continuăm să frământăm aluatul într-un bol cu mâinile.

Se transpune aluatul pe masa de lucru și se frământă timp de 3-4 minute.

Se pune aluatul înapoi în bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la loc călduț 30-40 de minute.

Ungeți masa de lucru cu ulei, întindeți aluatul în două foi subțiri.

Se împarte aluatul în bucăți mărunte.

Gogoșilor formate le facem o gaură în centru cu un deget, lărgim gaura și modelăm gogoasa.

Se lasă gogoșile sub folie de aluminiu timp de 15 minute.

Se încing 500 ml de ulei într-o tigaie la foc mediu.

Se prăjesc 3-4 gogoși în ulei, pe o parte timp de 2 minute.

Ulterior se întorc gogoșile și se prăjesc încă 1,5 minute.

Se scot gogoșile finite pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.

Se recomandă să stropiți gogoșile cu zahăr pudră înainte de a le servi.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: