Ingrediente:
făină – 300 g;
apă – 170 ml;
drojdie – 8 g;
zahăr – 2 lingurițe;
sare – 1/2 linguriță;
ulei de floarea-soarelui – 3 linguri;
zahăr pudră – 10 g.
Mod de preparare:
Se toarnă zahărul granulat și drojdia într-un bol cu apă, se amestecă și se lasă 5 minute.
Se combină sarea cu făina, se toarnă lichidul cu drojdie, după ce a fost amestecat în prealabil.
Se frământă aluatul cu o lingură, apoi se adaugă uleiul.
Continuăm să frământăm aluatul într-un bol cu mâinile.
Se transpune aluatul pe masa de lucru și se frământă timp de 3-4 minute.
Se pune aluatul înapoi în bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la loc călduț 30-40 de minute.
Ungeți masa de lucru cu ulei, întindeți aluatul în două foi subțiri.
Se împarte aluatul în bucăți mărunte.
Gogoșilor formate le facem o gaură în centru cu un deget, lărgim gaura și modelăm gogoasa.
Se lasă gogoșile sub folie de aluminiu timp de 15 minute.
Se încing 500 ml de ulei într-o tigaie la foc mediu.
Se prăjesc 3-4 gogoși în ulei, pe o parte timp de 2 minute.
Ulterior se întorc gogoșile și se prăjesc încă 1,5 minute.
Se scot gogoșile finite pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.
Se recomandă să stropiți gogoșile cu zahăr pudră înainte de a le servi.