Rețetă de post: ciuperci cu cartofi delicioase și perfecte pentru acest sezon

Ingrediente:

400 g ciuperci (tăiate feliuțe)

1 ardei roșu (tocat mărunt)

15 g + 20 g de margarină

450 g cartofi (tăiați cubulețe)

2-3 linguri de ulei (pentru prăjit)

1/2 linguriță boia de ardei dulce

Sare și piper negru după gust

2 căței de usturoi (tocat mărunt)

pătrunjel (tocat)

Mod de preparare:

Tăiați ciupercile și puneți-le într-o tigaie cu puțin ulei.

Prăjiți-le până devin aurii.

Adăugați la ciuperci ardeiul roșu tocat și 15 g margarină.

Se condimentează cu sare și piper și se prăjesc până când ardeiul se înmoaie.

Apoi scoateți amestecul din tigaie și puneți-l deoparte.

Adăugați cartofii tăiați feliuțe în tigaie împreună cu încă o lingură de ulei.

Prăjiți-i acoperit timp de 4-5 minute pentru a se înmuia.

Adăugați 1/2 linguriță de boia de ardei dulce și 20 g de margarină.

Se prăjesc din nou sub capac până când cartofii sunt aurii.

Introduceți din nou ciupercile și ardeiul în tigaie.

Se adaugă usturoiul și pătrunjelul tocat.

Se condimentează cu sare și piper negru.

Amestecați totul.

Prăjiți toate ingredientele o vreme, apoi serviți.

Poftă bună!

Sfaturi:

Pentru a obține o crocanță mai bună a cartofilor, după ce îi tăiați cubulețe, puneți-i la înmuiat în apă rece timp de 10 minute.

La final, puteți adăuga o lingură de smântână vegetală pentru un gust mai cremos.

Ciupercile prăjite cu cartofi reprezintă un preparat care va satisface orice gust. Sunt ușor de preparat, pline de aromă și absolut perfecte pentru prânz sau cină. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: