Ingrediente:
3 ouă;
Un praf de sare;
130g zahăr;
1 linguriță zahăr vanilat;
300g făină;
10g praf de copt;
70g unt;
180ml lapte;
3 mere.
Mod de preparare:
Începem prin a adăuga ouăle, zahărul și sarea într-un castron.
Bateți ouăle cu un mixer până când obținem o compoziție cremoasă și albă.
În continuare, combinăm făina cu praful de copt și cernem jumătate peste compoziția cu ouă, amestecând cu grijă cu o spatulă.
Încălzim laptele împreună cu untul într-o cratiță, până când untul se topește.
Turnăm amestecul de lapte topit cu unt peste compoziția noastră ce conține deja ouă și făină.
Cernem restul de făină cu praf de copt în compoziție și continuăm să amestecăm, obținând un aluat consistent.
Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, întindem prima parte din aluat într-un strat uniform.
Feliem merele și le așezăm peste stratul de aluat.
Acoperim merele cu restul de aluat și nivelăm.
Coacem la 180 de grade timp de 40 de minute.
Dacă doriți, puteți adăuga fulgi de migdale peste prăjitură înainte de a o introduce în cuptor.
După coacere, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!