Lista de ingrediente (cantitatile sunt calculate pentru 3 litri de salata):
Rosii – 800 g
Castraveti – 400 g
Ardei – 2-3 buc.
Varza – 200 g
Morcovi – 2 buc.
Ceapa – 2 buc.
Usturoi – 5 cuisoare
Marar si patrunjel verde – 50 g
Sare – 2 linguri
Zahar – 2 lingurite
otet 9% – 2 linguri
Lasati-ne sa preparat marinata:
Frunze de dafin – 2 buc.
Boabe de piper negru – 15-20 buc.
Ulei vegetal – 2 linguri
Instructiuni de preparare:
Primul pas este pregatirea legumelor.
Bucati mici de morcovi si ardei, rondele de castraveti si ceapa, feliile de rosii, varza tocata, usturoiul si verdeturile taiate.
Aranjeaza straturi de legume in borcane sterilizate.
Este esential sa umpleti borcanul cât mai mult posibil.
Acestea fiind spuse, rosiile nu trebuie sa fie stratul superior, deoarece se vor aloji pe parcursul procesului de conservare.
Apoi, umpleti borcanele cu apa clocotita si acoperiti cu capacul, dar nu strangeti prea tare.
Dupa aproximativ 15-20 de minute, scurgeti apa din borcane si puneti-o intr-o cratita. Adaugati frunzele de dafin, boabele de piper si uleiul vegetal si astfel pregatiti marinata.
Odata ce incepe sa fiarba, lasa marinata sa fiarba inca 2-3 minute.
In timp ce marinada este la foc, adauga sare, zahar si otet direct in fiecare borcan.
Concret, pentru un borcan de 1,5 litri, aveti nevoie de 1 lingurita de zahar, 1 lingura de sare si 1 lingura de otet.
Umpleti borcanele cu marinata gata si inchideti bine capacele.
Pune borcanele cu capul in jos, acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa se raceasca complet.
Odata ce s-au racit, poti depozita salata.