Rețeta delicioasă a plăcintei cu iaurt, brânză și foi subțiri cumpărate

Placinta cu branza si iaurt

Bun venit la rețeta noastră de plăcintă cu iaurt și brânză! Dacă sunteți în căutarea unei rețete de plăcintă cu brânză dulce cu foi cumpărate, ați ajuns în locul potrivit. Această rețetă este perfectă pentru orice ocazie și cu siguranță va impresiona. Descoperiți rețeta noastră delicioasă de plăcintă cu iaurt și brânză. O plăcintă cu brânză dulce și foi de plăcintă cumpărate care va deveni rapid preferata familiei!

Ingrediente

  • 400 gr foi subțiri de plăcintă
  • 5 buc ouă
  • 100 gr zahăr tos
  • 200 gr brânză dulce sau sărată
  • 150 gr cașcaval ras
  • 650 gr iaurt grecesc
  • 150 gr unt pentru uns foile
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 100 ml apă minerală

Mod de preparare

Pregătirea Foilor: Pentru această rețetă folosiți foi fine filo pentru plăcintă, nu acele foi pentru foietaj. Puteți folosi foi fine de plăcintă de la Linco, sunt fără conservanți și sunt ușor de întins în tavă. Foile pentru plăcintă se decongelează înainte de monta plăcinta în tavă. Vom avea nevoie de o tava cu dimensiunea de 26×36 cm.

Pregătirea Umpluturii: Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și zahărul vanilat.

Adăugarea Iaurtului: Adăugați iaurtul grecesc la compoziția de ouă și omogenizați, apoi lăsăm deoparte compoziția. Topim untul la bain marie și îl lăsăm la răcit.

Pregătirea Albușurilor: Mixați albușurile cu un praf de sare și amestecați-le cu brânza rasă. În funcție de preferința fiecăruia, puteți folosi brânză sărată sau brânză dulce de vacă.

Asamblarea Plăcintei: Punem prima foaie de plăcintă, o ungem cu unt cu ajutorul unei pensule din silicon, adăugăm a doua foaie, o ungem și pe ea, apoi punem cu o lingură din loc în loc compoziția de iaurt și începem să o întindem uniform. Peste acest strat se pune o noua foaie de plăcintă, o ungem cu unt, presărăm din loc în loc brânza și cașcaval ras, adăugăm iar foaie de plăcintă unsa cu unt. Continuăm procedeul foi unse cu unt, iaurt, foi și brânza cu cașcaval până terminăm de întins în tava toate foile. Ultimul strat trebuie să fie de foi unse cu unt.

Coacerea: Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, începem să tăiem ușor plăcinta în pătrățele, apoi turnați apă minerală peste ea. Coaceți la 180 de grade pentru 35-40 de minute până se rumenește frumos la suprafață. După ce s-a copt, o lăsăm la răcit în tava și când este rece, o tăiem ușor și o putem servi.

Sfaturi

Puteți folosi brânză sărată sau brânză dulce de vacă, în funcție de preferințe. Asigurați-vă că ultimul strat este de foi unse cu unt.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: