Fiecare persoana are o definitie propriee atunci cand vine vorba de desert. Unii isi imagineaza fructe proaspat naturale, in timp ce altii se gandesc la delicioasele aluaturi cu mac sau branza. Astazi, va prezentam o reteta simpla si foarte gustoasa: prajitura cu foi si gem. Chiar si cei mai neexperimentati bucatari se vor descurca cu aceasta.
Ingrediente necesare:
180 grame de unt la temperatura camerei
1 ou
130 grame de zahar pudra
8 grame de zahar vanilia
un varf de cutit de sare
310 grame de faina alba
1 lingurita de praf de copt
350 grame de gem de fructe
Cum sa pregatiti acest desert:
Inprimul rand, intr-un bol mare, amestecati untul la temperatura camerei cu un varf de sare, pana cand obtineti o spuma cremoasa.
Apoi, adaugati oul, zaharul pudra, zaharul vanilia, praful de copt si faina cernuta, amestecand pana la formarea unui aluat omogen.
Intindeti aluatul intr-un strat de aproximativ 5 mm intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Intepati aluatul pe toata suprafata cu ajutorul unei furculite, apoi bagati tava in cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade Celsius.
Dupa coacere, folositi un cutit pentru a taia marginile prajiturii, obtinand astfel doua dreptunghiuri de aceleasi dimensiuni.
Zdrobiti marginile taiate si pastrati-le deoparte pentru mai tarziu.
Intindeti gemul peste unul din dreptunghiuri, apoi acoperiti-l cu al doilea dreptunghi si mai adaugati gem deasupra.
In final, presarati deasupra frimiturile obtinute din marginile taiate anterior. Va dorim pofta buna!