Reteta Delicioasa de Desert: Prajitura cu Foi si Gem, Plina de Aroma Copilariei

Fiecare persoana are o definitie propriee atunci cand vine vorba de desert. Unii isi imagineaza fructe proaspat naturale, in timp ce altii se gandesc la delicioasele aluaturi cu mac sau branza. Astazi, va prezentam o reteta simpla si foarte gustoasa: prajitura cu foi si gem. Chiar si cei mai neexperimentati bucatari se vor descurca cu aceasta.

Ingrediente necesare:

180 grame de unt la temperatura camerei

1 ou

130 grame de zahar pudra

8 grame de zahar vanilia

un varf de cutit de sare

310 grame de faina alba

1 lingurita de praf de copt

350 grame de gem de fructe

Cum sa pregatiti acest desert:

Inprimul rand, intr-un bol mare, amestecati untul la temperatura camerei cu un varf de sare, pana cand obtineti o spuma cremoasa.

Apoi, adaugati oul, zaharul pudra, zaharul vanilia, praful de copt si faina cernuta, amestecand pana la formarea unui aluat omogen.

Intindeti aluatul intr-un strat de aproximativ 5 mm intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Intepati aluatul pe toata suprafata cu ajutorul unei furculite, apoi bagati tava in cuptor pentru 10-12 minute la 200 de grade Celsius.

Dupa coacere, folositi un cutit pentru a taia marginile prajiturii, obtinand astfel doua dreptunghiuri de aceleasi dimensiuni.

Zdrobiti marginile taiate si pastrati-le deoparte pentru mai tarziu.

Intindeti gemul peste unul din dreptunghiuri, apoi acoperiti-l cu al doilea dreptunghi si mai adaugati gem deasupra.

In final, presarati deasupra frimiturile obtinute din marginile taiate anterior. Va dorim pofta buna!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: