
Un tort cu mere gustos și ușor de pregătit
Această rețetă este alegerea perfectă chiar și pentru cei care abia își fac curajul să călceze pragul bucătăriei. Blatul se poate realiza într-o tavă specială de copt sau chiar într-o formă de tort detașabilă. Spune adio complicațiilor! Acest tort cu mere va cuceri instantaneu toți membrii familiei!
Ingrediente necesare:
Pentru ca magia să aibă loc, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 100 g unt
– 250 g zahăr
– 7 linguri făină
– 7 linguri zahăr
– 1 plic zahăr vanilat
– 6 ouă
– Coaja rasă de la o lămâie
– 1 lingură pesmet
– 7 mere mari
– 6 linguri apă
– Dulceață
– Frișcă
Modul de preparare
Pasul inițial este pregătirea vasului. Într-un recipient de 3 litri, adăugați 100 g unt tăiat felii, 250 g zahăr și pesmetul, pentru a împiedica aluatul să se lipească. Spălați merele și scoateți-le sâmburii. În locul acestora, umpleți golul cu dulceață, după gust. Așezați merele în vas, unul în mijloc și restul în jurul lui.
Introduceți vasul în cuptor, până când untul și zahărul se topesc complet. Între timp, pregătiți blatul. Amestecați gălbenușurile cu 7 linguri de zahăr, apoi încorporați treptat cele 3 linguri de apă. Adăugați apoi făina și spuma rezultată din albușurile bătute amestecate cu celelalte 3 linguri de apă rămase.
Scoateți merele din cuptor, lăsându-le să se răcească puțin, iar apoi turnați compoziția pentru blat peste mere și introduceți din nou vasul în cuptor. Coaceți la foc mic.
La final, scoateți tortul din cuptor și dacă doriți să fie mai suculent, îl puteți stropi cu puțin suc de mere. După aceea, răsturnați tortul pe un platou și lăsați-l la răcit, după care puteți îl puteți orna cu frișcă.
Precizare: acest tort se poate pregăti și într-o formă de tort detașabilă, cu condiția ca aceasta să aibe pereții înalți și să fie tapetată cu hârtie de copt, pentru a evita scurgerea amestecului de unt și zahăr.
Vă urăm poftă bună și un desert de cinste!