Reteta extraordinara de gogosari la borcan pentru iarna – fara fierbere sau sterilizare!

Lista de ingrediente:

-300 grame zahăr

– 6 linguri de sare grunjoasa neiodată

– 1/2 de litru de oțet din vin

– 5 kilograme de gogoșari sau ardei

– 1 linguriță de acid salicilic (opțional)

– semințe de muștar

– foi de dafin după preferinta

– boabe de piper

Modul de preparare:

Începeți prin spălarea gogoșarilor, îndepărtați cotoarele și semințele, apoi tăiați-i în jumătate și încă o dată în 4-5 bucati.

În continuare, vă recomandăm să pregătiți un bol mare în care să puneți gogoșarii tăiați; presărați sarea, zahărul și dacă doriți acidul salicilic (dar ei se vor păstra bine și fără acid). Turnați la final oțetul.

Amestecați până când toate ingredientele sunt bine împletite, acoperiți bolul și lăsați compoziția la odihnă pentru aprox. 24 de ore.

Ocazional, asigurați-vă că amestecați, pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și pentru ca fiecare bucată de gogoșar să fie expusă suficient la zeama din bol.

Următoarea zi, pregătiți borcanele și umpleți-le cu gogoșari, piper boabe, semințe de muștar și foi de dafin.

După ce ați terminat de așezat gogoșarii în borcane, turnați marinada peste ei. Puneți capacele și ați terminat!

Depozitați borcanele în cămară și sunt gata de a fi servite alături de felul vostru preferat de mancare.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: