Ingrediente necesare:
-1,5 căni de apă fiartă;
-1,5 căni de lapte;
-2 ouă;
-1,5 căni de făină;
-2 linguri de zahăr;
-un vârf de linguriţă de sare;
-50 grame de unt;
-esenţă de vanilie şi un pliculeţ de zahăr vanilat.
Cum se prepară:
Ouăle se bat cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Apoi se adaugă laptele şi făina treptat, în timp ce se amestecă încet.
Fără a opri amestecarea, adăugați untul topit și apoi apa fiartă. În final, adăugați câteva picături de esenţă de vanilie.
Aluatul obţinut se lasă la odihnă timp de o oră, pentru a permite ingredientelor să se integreze într-un tot unitar și delicios.
Într-o tigăie bine încălzită, prăjiți clătitele 1-2 minute pe fiecare parte. Puteți alege să le umpleți cu orice gustare preferați, fie că alegeți dulceață sau brânză, ciuperci etc.
Să vă fie de bine!