Rețeta perfectă pentru marinarea legumelor de iarnă: conopidă, ceapă și morcovi

Lista de ingrediente:

– Oțet de 9% – 3 linguri

– Sare – 2 linguri

– Zahăr – între 2 și 3 linguri

– 2 frunze de dafin

– 5-7 boabe de piper

– 1 conopidă

– 1 morcov

Este nevoie și de 2 cepe și de 1 litru de apă.

Procedeu de preparare:

Selectați o conopidă de dimensiuni reduse și curățați-o cu atenție.

Tăiați morcovii în rondele fine, pentru a se marinări în mod eficient.

Împărțiți ceapa în jumătăți de rondele.

Înainte de următorii pași, pregătiți marinada.

Puneți sare și zahăr într-o cratiță cu un litru de apă și dați în clocot. Adăugați oțetul și lăsați să clocotească puțin din nou.

Pe fundul borcanului curat și sterilizat, puneți ceapa, frunzele de dafin, boabele de piper, morcovii și conopida. Încercați să așezați conopida cât mai strâns, fără a o comprima excesiv pentru a nu-o deteriora.

Turnați marinada în borcane și înșurubați capacele.

Învelești borcanele cu un prosop călduț și lăsați până la răcire completă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: