Reteta Rapida de Rulouri cu Smantana si Nuca – Un Deliciu Irresistibil!

Lista de ingrediente:

faina – 280 g

praf de copt – ½ lingurita

sare – un vârf de cuțit

zahar vanilinat – 8 g

unt – 100 g

smantana – 200 g

galbenus de ou – 1 buc.

Ingrediente pentru umplutura speciala:

nuci – 150 g

albus de ou – 1 buc.

zahar – 4 linguri

branza de vaci – 150 g

galbenus de ou – 1 buc.

Metoda de preparare:

Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat intr-un bol mare.

Adaugati untul rece taiat cubulete si framantati cu mainile pana obtineti o textura asemanatoare firimiturilor.

Incorporati smantana si galbenusul de ou in aluat, framantand continuu pana devine omogen.

Infoliati aluatul si lasati-l la frigider timp de 15 minute.

Preparati umplutura: bateti albusul cu zaharul pana obtineti o spuma ferma si lucioasa.

Tocati nucile si incorporati-le in spuma de albus, amestecand usor.

Impartiti aluatul in 4 parti, intindeti fiecare bucata intr-un disc cu diametrul de aproximativ 20 cm.

Taiati discul in opt triunghiuri, asemenea unei pizza.

Distribuiti umplutura de nuci pe partea mai lata a triunghiurilor.

Envelopati umplutura cu aluatul, formand astfel rulourile.

Asezati rulourile pe o tava imbracata in hartie de copt.

Pentru a doua varianta de umplutura, amestecati branza de vaci cu galbenusul de ou.

Repetati procedura de umplere si formare a rulourilor cu aceasta noua compozitie.

Asezati si aceste rulouri pe tava de copt.

Coaceti 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Pentru o prezentare de efect, puteti acoperi rulourile cu zahar pudra.

Pofta buna!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: