Ingrediente necesare:
3 ouă
200 de grame de zahăr
5 linguri de ulei
2 linguri de cacao
1 pachet de praf de copt
1 pachet de zahăr vanilat
320 de grame de făină
250 ml de apă minerală
Coajă de lămâie
Modul de preparare:
1. Într-un castron încăpător, omogenizăm ouăle cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie și apa minerală. Mixăm toate aceste ingrediente până la obținerea unui amestec uniform.
2. Pentru pasul următor, adăugăm făina, zahărul vanilat și praful de copt. Mixăm ingredientele până se amestecă uniform.
3. Luăm 3/4 din aluat și îl adăugăm într-o formă de copt prealabil tapetată cu hârtie de copt. În restul de aluat, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine încă o dată. Tot acest aluat îl turnăm peste primul strat din forma de copt, apoi realizăm un model drăguț cu un furculiță.
4. Dăm forma de copt la cuptor, la o temperatură de 175 de grade Celsius, pentru aproximativ 35 de minute.
Combinând aceste ingrediente simple într-un mod creativ, veți obține un desert delicios, cu o textură frumoasă și plină de aromă. De altfel, faptul că folosim apă minerală în această rețetă de chec îi dă o textură pufoasă și îl face să fie și mai gustos, așa că pregătiți-vă să savurați fiecare înghițitură!