Salata de vară pentru iarnă – Cum am fi schimbat timpul dacă am fi știut despre ea mai devreme

Lista de ingrediente necesare este urmatoarea:

castraveti, 1 kg;

rosii, 1,5 kg;

ceapa, 3 buc.;

ardei dulce, 3 buc;

morcovi, 3 buc.;

ardei iute, 1 buc.;

usturoi, 1 cap;

patrunjel si marar, cate un manunchi;

sare, 1,5 linguri;

zahar, 2 linguri;

ulei vegetal, 100 ml;

otet 9%, cantitatea necesara va fi de 1 lingura pentru fiecare litru de marinata;

piper boabe, se va adauga 6 boabe la fiecare pahar

Mai jos, veti gasi instructiuni detaliate:

Primul pas este taierea castravetilor in felii.

Ceapa se taie pe jumatate, in rondele.

Ardeiul dulce se taie in fasii, iar cel iute se taie in bucati mai mici.

Morcovii se razuiesc pe partea cea mai deasa a razatoarei sau, alternativ, pot fi taiati fasii.

Rosiile se taie in felii mai groase.

Sugestia noastra este sa nu tocati marunt ierburile.

Se face un amestec cu legumele intr-un castron suficient de mare, apoi se adauga usturoiul zdrobit, ierburile tocate, sarea, zaharul si uleiul vegetal.

Reclama

Se omogenizeaza amestecul si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora. Este recomandat sa se amestece din cand in cand.

Se repartizeaza amestecul in borcane sterilizate si se acopera cu sucul eliberat.

Se pun capacele si se introduc borcanele in oala de conservare. Asezati un prosop in oala pentru a se evita spargerea borcanelor.

Se completeaza cu apa calduta in vas si se incepe procesul de sterilizare ce dureaza 25 minute de la momentul in care apa incepe sa fiarba.

După, capacul se scoate, se adauga otetul, se pune la loc, se strange si se invarte borcanul in patura pana se raceste.

Salata de iarna se pastreaza intr-un loc racoros, precum subsolul sau camara.

Bucuria unei mese bune este multiplicata atunci cand ai alaturi oamenii dragi si un preparat gustos. Va uram pofta buna!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: