Investiția într-o tigaie destinată în mod special gătirii clătitelor este indubitabil cea mai competentă alegere pe care o poți face. Ideală, aceasta este caracterizată de o suprafață complet plană, un strat antiaderent și margini reduse – toate acestea constituie garantia obținerii unor clătite subțiri și uniforme.
Când vine vorba de grosimea clătitelor: acestea sunt practic transparente, însă la prima atingere nu se vor sfărâma. Amidonul este ingredientul secret al acestui rezultat. Acesta se amestecă cu făina spre a asigura subțirimea clătitelor iar dacă dispui de tigaia specială menționată anterior, clătitele se vor dovedi perfecte.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Ouă – 4 buc
Zahăr – 4 linguri
Ulei vegetal – 4 linguri
Zahăr vanilat – 1 pachet
Sare – o vârf de linguriță
Lapte – 2 pahare
Apă clocotită – 1 cană
Amidon – 2 linguri
Făină – 2 pahare
Mod de preparare:
Începem prin a mixa ouăle cu zahărul, sarea și zahărul vanilat până la omogenizare completă, apoi adăugăm laptele și uleiul vegetal, amestecând bine totul.
Turnăm apa clocotită, adăugăm amidonul și adăugăm făina treptat, fără a înceta să amestecăm.
Aluatul pentru clătite este acum preparat, așa că e momentul să preîncălziți tigaia.
Pensulați tigaia preîncălzită cu un strat ușor de ulei vegetal, utilizând o perie din silicon și începeți să coaceți clătitele.
Turnați aluatul și mișcați tigaia în mișcări circulare, permițându-i să se răspândească uniform.
La finalul procesului de gătire: puteți însiropa clătitele cu miere sau indiferent de ce gem preferați și, dacă doriți, puteți adăuga la umplutură brânză de vaci dulce sau sărată.
Opțiunile pentru umplutura sunt infinite. Poftă bună!