Secretul gogoșilor monahale: Reteta autentică românească

Dacă preferați deserturi dulci și pufoase, gogoșile în stil mănăstiresc pot fi alegerea perfectă. Tăvălite în zahăr pudră sau savurate alături de gem sau dulceață de casă, gogoșile vor fi întotdeauna în topul preferințelor când vine vorba de desert.

INGREDIENTE

1 kg făină

1 cub drojdie proaspătă

150 g margarină

250 ml apă minerală

250 g zahăr

ulei pentru prăjit

sare

zahăr pudră amestecat cu scorțișoară

MOD DE PREPARARE

1. Păstrați deoparte o cană din totalul de făină, restul cernîndu-l într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia se dizolvă cu 2 linguri de apă călduță. Ambele lichide se toarnă peste făină.

2. Margarina călduță, restul de făină și sarea se adaugă în compoziție, frământându-se până se obține un aluat omogen. Aluatul se lasă la fermentat până își dublează volumul.

3. Aluatul astfel preparat se împarte în rondele cu ajutorul unui pahar, după care se prăjesc în ulei.

4. Gogoșile se scot pe șervețele de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces. Dupa ce se răcesc, acestea se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorțișoară.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: