Secretul natural care fortifică roșiile:

Indicații de la un agricultor experimentat

Am observat, de-a lungul timpului, cum roșiile răspund în mod special unui îngrășământ natural, a cărei compoziție se aseamănă cu cea a fertilizatorilor artificiali, cumpărați din magazin.

Îl folosesc în grădina mea de mulți ani și nu m-a dezamăgit niciodată. Am descoperit această rețetă secretă de la mătușa mea.

Se începe prin umplerea unui borcan de 3 l cu apă călduță, care trebuie să fie neapărat de izvor, după care se adaugă 1/2 pahar de zahăr și 100 g de drojdie dizolvată în apă. Borcanul se învelește cu o pânză și se lasă într-un loc caldut. Trebuie să agităm borcanul din când în când. Soluția este gata când fermentarea se finalizează.

Se dizolvă 1 pahar de soluție într-o găleată de apă și se distribuie câte 1 l de soluție la fiecare tufă de roșii. Prin această tehnică, roșiile se fertilizează de 3 ori pe tot parcursul lor de viață, iar rezultatul va fi o recoltă foarte bogată. Tufele vor fi puternice și rezistente, iar roșiile vor avea un gust deosebit și o culoare radiantă.

Cel mai important aspect este că roșiile vor putea fi culese chiar și în luna octombrie,ccu toate că această perioadă este caracterizată de vreme ploioasă și frig.

Extra: Plantarea corespunzătoare a roșiilor

Etapa de plantare a tomatelor este esențială pentru creșterea și dezvoltarea acestora. Dacă veți acorda atenție tehnicii de plantare, veți putea savura, pe tot parcursul verii, cele mai delicioase roșii, încălzite de soare, chiar din propria grădină.

Sfaturile prezentate în acest articol vă vor ajuta cu siguranță să obțineți cele mai gustoase roșii, crescute în condiții proprii.

Rosiile sunt, în mod surprinzător, foarte ușor de crescut. Ele au nevoie de multă căldură și nu tolerează temperaturile scăzute.

Pași pentru plantarea roșiilor în sezonul următor:

În primul rând, trebuie să procurăm o plantă de roșie, care mai târziu va fi plantată în grădina noastră. Dacă aveți deja experiență în acest sens, puteți începe direct cu semințe. Acestea trebuie plantate într-o seră sau lângă o fereastră cu multă lumină solară, cu o lună înainte de a le muta în grădina propriu-zisă.

După aceea, plasăm plantele în zonele cele mai însorite ale grădinii. Tomatele au nevoie de cel puțin 7 ore de lumină solară pe zi. Pentru a le planta, vom săpa o gaură mare în sol.

La baza găurii adăugăm capetele de pește. Le putem găsi la o măcelărie, de la un vânzător de pește sau de la un restaurant. Dacă nu găsim capete de pește, putem folosi spinări, cozi, intestine, precum și carapace de crabi, homari și creveți.

Alternativ, putem înlocui toate acestea cu 2 pumni de făină de pește.

Apoi, adăugăm 2 comprimate de aspirină, care vor stimula sistemul imunitar al plantei, și 3-4 coji de ouă de găină zdrobite, care aduc un plus de calciu, esențial pentru prevenirea putrezirii roșiilor spre sfârșitul anului.

În continuare, se adaugă un pumn de făină de oase, care este o sursă de fosfor organic, esențial pentru producerea florilor, și care va crește numărul de fructe. De asemenea, va favoriza și creșterea nivelurilor de calciu în sol.

După ce am pregătit astfel gaura, putem plasa planta de roșie. Este important să nivelăm frunzele inferioare ale plantei și să le așezăm corespunzător în gaură.

Apoi, adăugăm 3-4 cm de sol peste elementele pe care le-am plasat în gaură.

Pentru a preveni apariția bolilor, se presară planta cu 1/3 de ceașcă de îngrășământ.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: