Secretul unei ciorbe de burtă tradiționale: rețeta gustoasă și plină de arome

Realizarea acestei ciorbe poate necesita ceva timp comparativ cu alte rețete, dar dificultatea nu este mare. Iar savoarea finală îți va demonstra că fiecare minut petrecut la gătit este pe deplin justificat.

Timp de preparare

Preparare: 60 min

Gătire: 60 min

Ingrediente necesare

1 kg burtă de vită

1 os de vită

2 morcovi

1 gulie

2 rădăcini pătrunjel

1 ţelină mică

1 lingura piper boabe

2 foi dafin

1/2 ardei roşu

1 ardei iute

400 g smântână

6 căţei de usturoi

4 linguri sare grunjoasă

2 linguri ulei

7 linguri oţet pentru curățarea burții

Mod de preparare

Taie bucăţele mici burta, astfel încât să poată fi ușor de luat cu lingura. Spal-o în cinci ape în care adaugă câte o lingură de oţet. După aceea, freac-o cu două linguri de sare grunjoasă, curăță-o sub jet de apă, apoi las-o să se odihnească într-un bol cu apă rece și cu două linguri de oțet, pentru o oră.

În acest timp, curăţă gulia, pătrunjelul, ţelina și unul dintre morcovi. Pune-le la fiert în patru litri de apă, adăugând foi de dafin, piper și osul de vită. Fierbe ingredientele timp de o oră, apoi strecoară supa rezultată.

Curăţă celălalt morcov și ardeiul, apoi rade-i. Încălzește două linguri de ulei în oala în care ai de gând să prepari ciorba, apoi călește legumele rase pentru aproximativ cinci minute. Adaugă apoi supa strecurată și două linguri de sare. Introdu pe rând și bucățelele de burtă precum și ardeiul iute tăiat în rondele. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 40 de minute, sau până când bucățile de burtă sunt bine înmuiate.

Amestecă smântâna cu cinci polonice de ciorbă fierbinte, apoi toarnă-o încet în oală, amestecând ușor pentru a evita coagularea. Adaugă cu grijă cățeii de usturoi pisati și lasă compoziția să fiarbă încă cinci minute, după care poți lua oala de pe foc.

Servește ciorba de burtă fierbinte, cu ardei iute și smântână, conform preferințelor fiecărui degustator.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: