Secretul unui ciolan de porc la cuptor delicios? Berea

Când am degustat pentru prima dată acest preparat, acum aproximativ un deceniu și jumătate, am fost uluit de explozia de arome care s-au dezvăluit. De atunci, îmi răsfăț adeseori apropiații cu această bucate aleasă. “Gustos” pare un termen insuficient pentru descrie această experiență culinară – este, pur și simplu, o delicatesă nemaipomenită.

În vederea conceperii ciolanului dăunat în bere neagră, va trebui să vă aprovizionați cu:

Ciolan de porc – 1,5-2 kg

Bere neagră – 1,5-2 l

Ceapă – o piesă

Morcovi – două exemplare

Usturoi – o capătână de dimensiuni medii

Foi de dafin – trifoiul culinar

Cuișoare – 3-4 piese

Cartofi – 4-5 unităţi (în funcție de preferințe)

Piper negru și piper aromat – câte 6-7 bobice

Sare – o lingură

Miere – 2-3 linguri

Sos de soia – două linguri

Suc de roșii – 200 ml

Procesul de a găti ciolanul de porc în bere neagră:

Plasați ciolanul de porc într-o cratiță profundă, toarnați berea și aduceți amestecul la fierbere. Îndepărtați spuma acumulată.

Scădeați intensitatea flăcării, adăugați ceapa curățată, morcovii (pe care îi puteți secționa pe lung), cățeii de usturoi și condimentele. Fierbeți amestecul timp de două ore la foc mic, acoperit, întorcând periodic ciolanul. Cu approximativ o jumătate de oră înainte de finalul gătirii, adăugați sarea.

Pătrundeți în foc cartofii secați pe jumătate sau într-o formă care vă place. Lăsați-i să clocotească și apoi îndepărtați-i. Nu trebuie să fie complet fierți.

Extrageți ciolanul din cratiță și lăsați-l să se usuce puțin (puteți șterge cu șervețele de hârtie).

În paralel, pregătiți un sos din suc de roșii: combinați mierea și sosul de soia la 200 ml de suc de roșii (la o temperatura de 40 de grade Celsius), amestecați.

Plasați ciolanul în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, turnați sos deasupra, adăugați cartofii și coaceți timp de 30 de minute. La fiecare 5 minute, mențineți umiditatea ciolanului cu sos. Pentru a obține o coacere uniformă, puteți întoarce ciolanul, garantând astfel obţinerea unei cruste frumoase şi aurii pe întreaga suprafaţă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: