Semilune deosebit de delicioase cu nucă și cremă – desertul sofisticat pentru papilele gustative rafinate

În vederea realizării acestei prăjituri, lista ingredientelor necesare este următoarea:

Ingrediente pentru blatul de nucă:

6 albușuri

120 g zahăr

2 lingurițe de cacao

150 g unt

150 g făină

Un pachet de praf de copt

150 g nucă măcinată

Ingrediente pentru glazura de gălbenușuri:

6 gălbenușuri

150 g zahăr pudră

Un pachet de zahăr vanilat

Ingrediente pentru crema cu nucă:

100 ml lapte

160 g zahăr

150 g nucă măcinată

100 g ciocolată neagră

O lingură esență de rom

200 g unt

Cum se prepară?

Modul de preparare a blatului de nucă

În primul rând, într-un bol se bate untul cu 80 g zahăr până se formează o spumă. Adăugăm peste această compoziție, făina mixată cu praful de copt și nuca, amestecând intens pentru a evita formarea oricărui cocoloș.

Separat, albușurile se bat cu 80g zahăr până obținem o spumă albă și densă, similară bezii. Acestea se adaugă peste compoziția de nucă cu mișcări ușoare de sus în jos, pentru amestecarea uniformă a ingredientelor.

Compoziția rezultată se varsă într-o tavă de dimensiuni 24x34cm, pregătită cu hârtie de copt și unsă cu unt. Blatul se coace la 180 de grade Celsius, aproximativ 20 de minute, până când la suprafață se formează o crustă subțire. Consistența blatului trebuie să fie pe jumătate coaptă.

Modul de preparare a glazurii de gălbenușuri

În cazul glazurii, gălbenușurile se freacă cu zahărul pudră până își măresc volumul și devin ușor cremoase. Crema de gălbenușuri se aplică uniform peste blatul copt pe jumătate, după care se introduce tava în cuptor și se continuă coacerea pentru aproximativ 10 minute.

Modul de preparare a cremei de nucă

În cazul cremei de nucă, laptele se amestecă cu zahărul și se pun la foc până se formează un sirop consistent. Adăugăm untul tăiat în cuburi mici, ciocolata și amestecăm până la dizolvarea completă a ingredientelor.

După ce ciocolata s-a dizolvat, adăugăm nuca măcinată și esența de rom. Luăm oala de pe foc și lăsăm crema să se răcească, după care o aplicăm în strat gros peste blatul prăjiturii. Rezultatul final se pune la frigider pentru aproximativ 2 ore, iar la final se decupează piese sub formă de semilune folosind forme din comerț sau un pahar. La final, se presară puțin zahăr pudră și prăjitura este gata de servit.

Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: