Sfaturi valoroase de la George Bernard Shaw care merită recitite periodic: “Nu te lăsa fascinat de ceea ce ai, ci îndrăznește să obții ceea ce îți dorești cu adevărat”

George Bernard Shaw, un mare dramaturg și critic literar, s-a născut pe 26 iulie 1856, în Dublin, Irlanda, și a început să se distingă prin scris în Londra, unde s-a stabilit în 1876. Desi primele sale încercări literare i-au adus mai mult necazuri financiare, decât recunoaștere, de-abia în 1895, lucrurile au început să se schimbe. Și-a început cariera de critic de teatru pentru sondaj de sâmbătă, și a avut, în sfârșit, ocazia să își pună în scenă propriile piese.

Piese precum Pygmalion au răsunat puternic în inimile publicului și pe scena cinematografiei, fiind transformată în film de două ori, primul scenariu bring chiar scruis de Shaw. De-a lungul vieții sale prolifice, a scris peste 60 de piese și a fost răsplătit cu multe premii prestigioase, inclusiv Premiul Nobel.

Așadar, să descoperim câteva dintre perlele sale de înțelepciune transmise prin citate:

1. Există pe lume lenesi dornici de imbogățire fără muncă, și există naivi care muncesc necontenit fără să se îmbogățească.

2. Omul se aseamănă printr-un anumit aspect cu caramida: ambele, odată arse, devin mai rezistente.

3. Un ziar poate fi un instrument flatant, incapabil de a face diferența între un accident rutier minor și prăbușirea unei civilizații.

4. Adesea, glumesc prin enunțarea adevărului pur. Este cea mai bună glumă din lume.

5. Secretul succesului constă adeseori în stârnirea indignării unui număr cât mai mare de oameni.

6. Iubiți masculul. Are o nevoie arzătoare de iubirea voastră. Chiar dacă refuză să admită. Fiecare bărbat de succes este susținut discret de cineva care l-a iubit autentic.

7. Incredibil, dar majoritatea oamenilor sunt preocupați de orice altceva decât de sine însuși.

8. Dacă vecinul obișnuiește să își maltrateze soția zilnic, iar eu niciodată, în teoria probabilității, se va conchide că amândoi își bat soțiile o dată la două zile.

9. Atunci când începi să faci sacrificii pentru iubiți, riști să-i disprețuiești pe cei pe care te-ai sacrificat pentru a-i face fericiți.

10. Cel mai grăitor păcat pe care îl putem face în dauna celorlalți nu este ura, ci indiferența insensibilă. Acesta este și adevăratul chip al inumanității.

11. Nu avem dreptul de a savura fericirea fără a contribui la crearea ei.

12. Chiar și cele mai scandaloase cărți sunt decente în comparație cu cartea de telefon.

13. Deseori, reputația este ca o mască pe care fiecare o poartă la fel de necesar precum o pereche de pantaloni și un sacou.

14. Soțul perfect este cel care crede că are o soție desăvârșită.

15. Abilitatea de a suporta singurătatea și de a găsi plăcere în ea este un dar nemărginit.

16. A fi onest nu reprezintă niciun pericol, mai ales dacă ești și naiv.

17. Oamenii care își permit să se distreze nu au bani, iar cei care dețin bani nu știu să se distreze.

18. Uneori, pentru a-ți proteja viața, trebuie doar să-i amuzi pe cei din jur.

19. Ura este răzbunarea lașilor care se tem.

20. Nu hoțul este cel care fură, ci cel care este prins cu prada.

21. Dacă avem câte un măr și ne facem schimb, fiecare rămâne în final cu același număr de mere. Dar dacă avem fiecare câte o idee și le schimbăm, fiecare dintre noi va avea două idei.

22. Viața nu este despre a te găsi ci despre a te crea.

23. În ta căutare sfâșietoare de a înțelege zborul păsărilor și năzuința peștilor, am uitat să ne învățăm a trăi ca oamenii pe pământ.

24. Singurul om care mă apreciează în totalitate este croitorul. Îmi ia măsurile de fiecare dată când mă vede, spre deosebire de alți oameni care se bazează pe estimări învechite.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: