Snitele de pui la cuptor – Mai delicioase și mai sănătoase fără nevoia de făină sau ulei

Se știe că pieptul de pui prăjit este unul dintre cele mai savuroase preparate. În mod normal, gospodinele dau carnea prin făină, ou și pesmet, apoi o prăjesc într-o cantitate generoasă de ulei. Astăzi am pregătit o rețetă diferită de carne, mult mai ușor de gătit.

Ingrediente:

500 g file de piept de pui,

30 g muștar,

50 g maioneză,

30 ml ulei,

40 g miere,

3-4 căței de usturoi,

Sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, toate după gust.

Mod de preparare:

Pentru început, preparați marinada: amestecați muștarul cu uleiul, usturoiul pisat, mierea lichidă și maioneza.

Adăugați condimentele și amestecați bine totul.

Spălați fileurile de piept de pui, uscați-le cu un șervețel de hârtie, apoi tăiați-le în felii subțiri.

Se pune carnea într-un bol profund și se toarnă marinada peste aceasta.

Lăsați pieptul de pui să se marineze pentru 1-2 ore în frigider.

Plasați feliile de piept de pui marinat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, împrăștiați restul de marinadă pe deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: