Se știe că pieptul de pui prăjit este unul dintre cele mai savuroase preparate. În mod normal, gospodinele dau carnea prin făină, ou și pesmet, apoi o prăjesc într-o cantitate generoasă de ulei. Astăzi am pregătit o rețetă diferită de carne, mult mai ușor de gătit.
Ingrediente:
500 g file de piept de pui,
30 g muștar,
50 g maioneză,
30 ml ulei,
40 g miere,
3-4 căței de usturoi,
Sare, piper negru măcinat, boia de ardei dulce, toate după gust.
Mod de preparare:
Pentru început, preparați marinada: amestecați muștarul cu uleiul, usturoiul pisat, mierea lichidă și maioneza.
Adăugați condimentele și amestecați bine totul.
Spălați fileurile de piept de pui, uscați-le cu un șervețel de hârtie, apoi tăiați-le în felii subțiri.
Se pune carnea într-un bol profund și se toarnă marinada peste aceasta.
Lăsați pieptul de pui să se marineze pentru 1-2 ore în frigider.
Plasați feliile de piept de pui marinat într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, împrăștiați restul de marinadă pe deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!