Ingrediente:
Chefir – 500 ml
Ouă – 2 bucăți
Praf de copt – 1 linguriță
Sare – 1 linguriță
Făină – 350 g
Varză alba – 400 g
Morcov – 1 bucătă
Ceapă verde, pătrunjel, mărar – câte o legătură
Piper negru (măcinat) – după gust
Ulei de floarea soarelui – 2 linguri
Procedură:
Pentru a începe, amestecați chefirul la temperatura camerei într-un bol adânc cu bicarbonat de sodiu, sare și ouă, folosind un tel.
Adăugați treptat făina în bol, menținând un ritm constant de amestecare.
Framântați aluatul, care va ajunge la consistența unei smântâni groase.
Pentru umplutură, tocați varza cât mai mărunt.
Radeți morcovul pe o răzătoare de dimensiune medie.
Lucrează produsele preparate cu mâinile, astfel încât să devină moi și să își elibereze sucul.
Încorporați-le în vasul cu aluatul.
Tăiați verdeața și adăugați-o la aluat.
H2>Adăugați piper negru măcinat după gust.
Amestecați următorul lot de ingrediente.
Suntem gata de copt!
Dacă este posibil, turnați aluatul într-o pungă de patiserie cu duză largă, dacă nu aveți la dispoziție o astfel de pungă, puteți folosi doar o lingură pentru a distribui aluatul.
Încingeți uleiul într-o tigaie.
Adăugați aluatul în tigaie, formând niște formă de betisoare.
Prajiți-le pe toate părțile la foc mediu până se obține o culoare aurie.
Delicioasele noastre plăcinte cu varză sunt acum gata de servit.
Serviți-le fierbinți, adaugând smântână, ketchup sau sos de usturoi.
Poftă bună!