Ingrediente:
Lapte – 750 g
Zahăr – 150 g
Amidon de porumb – 70 g
Esenta de vanilie – 2 g
Pudră de cacao – 40 g
Ciocolată neagră – 200 g
Ulei de floarea soarelui sau de cocos – 1 lingură
Fulgi de cocos – pentru decor
Mod de preparare:
Ungeți o tavă de 20×15 cm cu ulei de floarea soarelui și presărați cu fulgi de cocos.
Puneți oala pe foc.
Adăugați laptele, zahărul, cacaua, amidonul de porumb și amestecați bine cu un tel.
Continuați să amestecați până când amestecul se îngroașă.
Îndepărtați oala de pe foc și adăugați esența de vanilie și ciocolată neagră ruptă în bucăți.
Turnați uleiul de floarea soarelui și amestecați până când ciocolata se topește complet.
Turnați amestecul de ciocolată în tavă.
Nivelați și acoperiți cu o folie alimentară.
Lăsați să se răcească complet la temperatura camerei, apoi puneți la frigider timp de o oră.
scoateți din tavă și presărați cu fulgi de cocos.
Poftă bună!